Marii finanţişti ai lumii iau măsuri împotriva protecţionismului

Miniştrii de finanţe şi guvernatorii băncilor centrale din SUA, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie şi Canada, alături de care a fost invitată şi delegaţia Rusiei, se reunesc la Roma pentru a discuta în principal pe tema protecţionismului.

Aceasta, în condiţiile în care clauza "Buy American" a planului de relansare al administraţiei Obama a stârnit dezaprobare, iar în Europa s-a accentuat polemica referitoare la sprijinul anunţat de Franţa pentru industria auto. Japonia a dat deja, foarte clar, tonul discuţiilor: îşi va exprima opoziţia în faţa oricărui fel de protecţionism.

Reprezentanţii G7 vor discuta, în mod global, şi despre remediile ce pot fi luate pentru a face faţă crizei economice, agravată de la ultima reuniune a grupului din octombrie.

Planurile de susţinere a sectorului bancar şi chestiunea delicată a răscumpărării activelor toxice sunt, de asemenea, pe lista de discuţii. Finanţiştii celor mai puternice 7 state ale lumii vor încerca să se pună de acord asupra modului în care vor contribui la stabilizarea pieţelor financiare. 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed