O nouă AGA a Rompetrol Rafinare a fost convocată pe 30 septembrie

Kazahii de la Rompetrol continuă procedurile necesare conversiei parţiale a obligaţiunilor nerăscumpărate la scadenţă, deşi Ministrul de Finanţe declara în urmă cu câteva zile că vrea plata obligaţiunilor şi nu îi interesează să redevină acţionari la Petromidia. Potrivit convocatorului pentru şedinţa dn 30 septembrie, capitalul Rompetrol Rafinare va fi majorat, din două surse.

Prima reprezintă conversia obligaţiunilor deţinute de stat în acţiuni, în valoare de maxim 517 milioane de euro, în condiţiile în care Rompetrol a plătit până acum statului 54 de milioane din datoria totală de 570 milioane de euro. A doua sursă de majorare a capitalului social o reprezintă o sumă suplimentară de la actualii acţionari care pot să-şi păstreze deţinerile prin exercitarea dreptului de preferinţă.

La ultima conferinţă de presă, directorul financiar al grupului Rompetrol, Dimitri Grigoriev, declara că statul nu va deveni acţionar majoritar, însă va fi unul semnificativ. Obligaţiunile, scadente pe 30 septembrie, au fost emise în 2003, în contul datoriilor istorice pe care le avea rafinăria Petromidia la bugetul de stat.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed