Experţii FMI au semnalat MFP că OUG 58 privind TVA de 24% trebuie adoptată până la finele anului

„Între condiţionalităţile cu FMI, pe lângă Legea salarizării şi bugetul de stat se mai numără şi Ordonanţa pentru majorarea TVA la 24%, care ar trebui adoptată prin lege, de Parlament, până în luna ianuarie, când are loc board-ul Fondului. MFP ne-a semnalat acest lucru şi sperăm să trecem ordonanţa prin plen în timp util”, au declarat sursele citate, menţionând că experţii FMI le-ar fi amintit acest lucru celor din MFP.

Subiectul nu a fost încă abordat în Coaliţie.

Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a adoptat, la sfârşitul lunii august, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 58/2010 privind Codul fiscal şi alte măsuri financiar fiscale, în varianta transmisă Parlamentului de Guvern.

Principala modificare a proiectului o reprezintă majorarea TVA de la 19% la 24%, dar OUG include o serie de alte modificări privind impozitarea unor serii de venituri precum dividendele ori câştigurile din jocurile de noroc.

Ajunsă la Camera Deputaţilor, care este decizională, OUG a primit drept termen de depunere a amendamentelor 8 septembrie 2010, iar termenul de depunere a raportului a fost stabilit pentru 14 septembrie 2010.

Până la sfârşitul lunii octombrie, actul normativ a fost avizat favorabil de Comisia juridică, cea pentru învăţământ şi cea pentru industrii, în timp ce Comisia de politică economică şi cea de muncă au transmis avize negative.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed