Fed menține nivelul dobânzilor în SUA

Fed menține nivelul dobânzilor în SUA. Rezerva Federală (Fed), instituția bancară centrală din Statele Unite, a anunțat menținerea nivelului dobânzii de referinţă, în contextul în care ”inflația rămâne ridicată”, iar perspectivele economice sunt ”incerte”, reafirmând că politica monetară va fi relaxată când inflația se va stabiliza în jurul țintei de 2,0%.

Comitetul Federal al Pieţelor Deschise (FOMC), un organism din cadrul Rezervei Federale (Fed), a anunțat miercuri seară că dobânzile de referinţă rămân în intervalul 5,25%-5,50%.

„Indicatorii recenți sugerează că activitățile economice au continuat să se extindă într-un ritm solid. Ritmul de creare a locurilor de muncă a rămas puternic, iar rata șomajului este scăzută. Inflația a mai scăzut în ultimul an, dar rămâne ridicată. În ultimele luni, nu au mai existat progrese spre obiectivul unei inflații de 2,0%. Comitetul încearcă să obțină un grad ocupaţional maxim şi o rată a inflaţiei de 2% pe termen mai lung. (…) Perspectivele economice sunt incerte, iar Comitetul rămâne foarte atent la riscurile inflaționiste”, anunță Rezerva Federală (Fed).

„Pentru atingerea acestor obiective, Comitetul a decis menținerea dobânzii fondurilor federale în intervalul 5,25%-5,50%. În analizarea ajustărilor dobânzilor fondurilor federale, Comitetul va evalua atent datele care vor veni, dinamica perspectivelor și echilibrul riscurilor. Comitetul nu va considera că va fi oportună reducerea dobânzii de referință până când nu va avea încredere că inflația se îndreaptă constant spre ținta de 2%”, subliniază Fed.

Instituția precizează că politica monetară va fi ajustată imediat „în mod adecvat”, dacă vor apărea riscuri asupra atingerii obiectivelor economice și financiare.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed