O adolescentă de 16 ani a încercat să se sinucidă în toaleta unei şcoli din Brăila

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Brăila, inspector principal Jenel Şogor, incidentul s-a petrecut miercuri după-amiază la Şcoala „Anton Pann” din Brăila, în timpul unei pauze.

 

Eleva în vârstă de 16 ani ar fi mers în pauză la toaletă, iar cu o lamă şi-a provocat o rană la mână, cel mai probabil din cauza unor probleme în dragoste, a spus reprezentantul Poliţiei.

 

Conform acestuia, rana provocată ar fi superficială, fără să îi pună viaţa în pericol.

 

La rândul său, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila, Iulian Danielescu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că profesorii elevei care au constatat lipsa acesteia la începutul orei l-au anunţat pe directorul şcolii, iar împreună au găsit-o pe adolescentă în toaletă, la scurt timp după ce îşi provocase rana.

 

„Fata are 16 ani, este în clasa a VIII-a, dispariţia ei a fost semnalată la timp, iar profesorii au găsit-o la scurt timp după ce şi-a provocat rana. Când a început ora s-a constatat absenţa fetei, profesorii l-au anunţat pe directorul şcolii şi astfel au găsit-o în baie. Directoarea a chemat rapid ambulanţa, i s-a acordat primul ajutor, iar fata este în afara oricărui pericol”, a declarat şeful ISJ Brăila.

 

El a precizat că va fi declanşată o anchetă internă pentru a stabili cu exactitate motivele care au determinat-o pe elevă să recurgă la acest gest.

 

„Se va face o anchetă internă, iar directorul şcolii în care s-a produs incidentul va trebui să ne prezinte joi primele concluzii. Urmează consilierea psiho- pedagogică a elevei pentru a vedea motivele care au determinat-o să recurgă la acest gest, iar din punct de vedere al instituţiilor statului directoarea a anunţat Poliţia şi Protecţia Copilului. Nu ni s-a spus de la şcoală că această fată ar fi creat probleme până acum, deşi ea a fost transferată la începutul anului de la Liceul cu Program Sportiv din Brăila, unde a amânat un an. Are 16 ani şi este elevă în clasa a VIII-a, deci undeva a pierdut un an”, a adăugat Danielescu.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed