Ion Ţiriac vrea să-l atragă pe patronul Mercedes într-o afacere de sute de milioane de euro!

Considerat cândva cea mai înaltă clădire din Bucureşti, 114 metri, turnul de testat ascensoare de la buza Pasajului Grant ar putea deveni, în curând, punctul de construcţie al unui cartier rezidenţial, pe care Ion Ţiriac doreşte să-l dezvolte în sectorul 6. Dorind să aflăm cât mai multe despre proiectul magnatului, care are o avere cotată la 1,65 miliarde de euro, am mers la adresa din Calea Giuleşti 6-8. Aici, oamenii din zonă, bătrânii care locuiesc de-o viaţă lângă Stadionul Rapid, sunt la curent cu tot ce mişcă lângă casele lor. „Ţiriac deţine tot ce vedeţi aici cu ochii. Cred că are vreo trei hectare. Terenul se întinde de lângă şcoală (n.r. – Colegiul Tehnic „ Dinicu Golescu“) şi până la In- spectoratul Teritorial de Muncă Ilfov, chiar vizavi de Maternitatea Giuleşti. Are bani mulţi domn’le! A cumpărat aici după Revoluţie, că pe timpul comuniştilor te omorau ăia doar dacă aflau că te gândeşti la aşa ceva, şi ar fi dat vreo 30 de milioane de euro. Doamne, ce de bani! Vrea să ridice vile din alea scumpe, cu barieră la intrare, cu paznici. Complexul o să fie luxul de pe pământ“, ne-a povestit un locuitor care a fost imediat corectat de un altul, ieşit la poartă când a auzit discuţiile noastre.

 

Vrea pistă pe care să aterizeze cu elicopterul

 

„Dolari, bă! Că nu erau euro pe vremea aia. Să facă dom’le, să facă, că sunt banii lui. Aşa va crea şi locuri de muncă, că sunt o grămadă de oameni pricepuţi care nu au ce să muncească. Iar cei care au bani, să îşi cumpere câte case vor. Şi eu aş vrea să stau în lux, dar cu ce? Am o pensie vai de ea!“, ne-a spus omul, bătându-l pe umăr pe vecinul de gard. Tot aceştia au mai „tras“ cu urechea şi au aflat că Ţiriac ar vrea să îşi amenajeze un spaţiu unde să aterizeze cu elicopterul.

 

„La ce trafic este în Bucureşti şi la câţi bani are, nu e păcat să nu profite de lucrul ăsta? Vă daţi seama ce fiţă ar fi să coboare din elicopter aici în cartier? Poate aterizează direct pe turn, că de acolo se vede tot oraşul. Că nu cred că e bătut în cap să dărâme turnu’. E un simbol, e ca un punct de reper. Cum ai zice Fântâna Mioriţa. Toată lumea o ştie. Vom trăi şi vom vedea ce va construi bogătaşu’“. Potrivit unor surse de încredere, magnatul ar vrea să-l atragă în acest business pe patronul Mercedes, el să pună terenul la bătaie, iar germanul cu banii.

 

După mai bine de o oră şi jumătate de stat la discuţii i-am salutat pe oameni şi am plecat. Ca să ne convingem de spusele acestora i-am contactat pe reprezentanţii omului de afaceri: „Terenul aparţine Grupului Ţiriac, însă ne aflăm în stadiul în care încă studiem oportunităţile de dezvoltare viitoare în cazul acestuia“. Rămâne doar să aşteptăm să vedem cum se va transforma clădirea industrială întrunul din cele mai exclusiviste cartiere rezidenţiale din Capitală.

 

Citeşte materialul complet, pe EVZ.RO.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed