Nou capitol în scandalul DIESEL

Nou capitol în scandalul Diesel: Producătorul auto Mercedes e bănuit că ar fi folosit un dispozitiv ilegal pentru manipularea emisiilor. Aproximativ 60.000 de maşini urmează a fi rechemate.

 

Anunţul a fost făcut de autoritatea germană de resort KBA. În discuţie se află modelele Mercedes-Benz GLK 220 CDI, construite între anii 2012 şi 2015. Un purtător de cuvânt al concernului auto Daimler a confirmat solicitarea KBA într-un articol publicat de cotidianul de mare tiraj Bild, în ediţia sa de duminică. Constructorii de la Mercedes ar fi integrat la maşinile diesel de teren, model sport, un astfel de dispozitiv, menit manipulării emisiilor de CO2. Grupul Daimler respinge acuzaţiile şi intenţionează, potrivit purtătorului său de cuvânt, să se adreseze justiţiei. Scandalul Diesel se amplifică.

 

Potrivit relatărilor „Bild am Sonntag”, autoritatea germană de transport, KBA, îşi extinde investigaţiile şi asupra altor modele produse de Daimler, bănuind că software-ul în cauza s-ar putea să fi fost folosit şi la alte maşini. Purtătorul de cuvânt al companiei a confirmat că se desfăşoară discuţii pe această temă între concern şi KBA.

 

Bănuiala că Daimler ar fi recurs la un astfel de sistem ilegal a fost dată publicităţii la mijlocul lunii aprilie. Suspiciunile KBA s-au născut deja în toamna anului trecut, când a fost descoperit un software suspect la motoarele OM 651. Astfel, cu ajutorul unui program special de calculator, volorile emisiilor de gaze nocive au putut fi scăzute. Deja la vremea aceea, concernul auto s-a aratat dispus să coopereze cu autoritatea de resort, scrie Deutsche Welle. 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed