Bucureștiul NU este pregătit pentru gerul siberian? Ce spune ministrul Energiei

Este alertă în Capitală. Zeci de mii de oameni pot rămâne în frig în orice moment dacă reţeaua de termoficare va ceda din nou din cauza temperaturilor scăzute.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, spune că a cerut Termoenergetică să intervină rapid în cazul unor avarii astfel încat oamenii să aibă cât mai puţin de suferit. Experiență ultimelor luni ne-a dovedit însă că acest lucru este imposibil.

Tot el a anunțat, joi seară, că Sistemul Energetic Național este pregătit să înfrunte gerul siberian și a dat asigurări că nu vor fi probleme cu căldura și apă caldă.

”De astăzi până luni meteorologii ne anunță că se va înregistra o răcire accentuată în toate regiunile țării. Mai mult chiar, vremea va fi deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales noaptea și dimineața.

Vreau să dau asigurări că Sistemul Energetic Național este pregătit, nu vom avea probleme cu alimentarea cu energie electrică sau termică!”, a scris Virgil Popescu pe Facebook.

Dacă rețeaua de termoficare a Capitalei va ceda în zilele geroase ce vor urmă, zeci de mii de oameni vor trebui să improvizeze pentru a se încălzi. Vor apela la calorifere electrice, aragaz sau paturi și sticle cu apă încălzită pe aragaz.

Unii dintre locuitorii Bucurestiului deja se plang ca sunt nevoiti sa stea imbracati in case.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed