Disperare în Republica Moldova. Maia Sandu i-a cerut ajutorul lui Vladimir Putin

Maia Sandu i-a cerut ajutorul lui Vladimir Putin, în sensul ca Rusia să doneze vaccinul său anti-covid Sputnik V și R. Moldova. Este o mișcare aparent surprinzătoare din partea unui șef de stat considerat chiar și de către Kremlin ca fiind pro-european.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a trimis o scrisoare președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, cu o cerere de a acorda asistență Moldovei și de a furniza vaccinul rusesc Sputnik V împotriva coronavirusului sub forma unei donații, informează RTR Moldova.

Președintele pro-european al Moldovei a declarat acest lucru în emisiunea ”Vineri cu Anatoly Golya” de pe postul RTR Moldova, filială a televiziunii de stat Rusia 1.

„Am vorbit cu domnul ambasador (al Rusiei, Oleg Vasnetsov- n.red.) și a spus că nu există încă nicio oportunitate de a cumpăra vaccin. Dar ar putea ajunge în Moldova sub forma unui ajutor umanitar. Domnul ambasador nu a putut spune când și cât vaccin ar putea Rusia dona, nu depinde de el. Am scris o scrisoare către președintele Rusiei cerând asistență”, a spus Maia Sandu.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed