A murit Gabi Luncă, ultima regină a muzicii lăutărești!

0

A murit Gabi Luncă, ultima și cea mai cunoscută solistă de muzică lăutărească în viață. Artista, care s-a stins la 82 de ani, se afla internată în spital după ce s-a infectat cu noul coronavirus.

Artista a fost ultima solistă din generația de aur a muzicii lăutărești, din care au făcut parte Romica Puceanu, Dona Dumitru Siminică ori Dumitru Gore. Moartea sa vine după ce, în ultimele zile s-au stins două alte nume reprezentative a genului lăutăresc, Cornelia Catanga și Nelu Ploieșteanu.”După 23 ani, din nou împreună! Cântă împreuna Celui pe care L-au iubit şi L-au slujit o viaţă întreagă! O să ne revedem…”, a scris, aseară, Rebeca Onoriu, fiica cea mică a ultimei doamne a muzicii lăutărești. În urmă cu o săptămână, Rebeca Onoriu  declara că mama sa este bine și a fost internată după ce două teste au ieșit pozitive. Gabi Luncă nu a fost intubată dar a avut nevoie de o mască de oxigen.

A murit Nelu Ploieșteanu. A fost cel mai important lăutar din ultimii 20 de ani

A murit Gabi Luncă, ultima regină a muzicii lăutărești. În ultimele zile s-au stins și Nelu Ploieșteanu și Cornelia Catanga

Gabi Luncă a ales să se retragă complet de pe scena muzicii populare, lăutărești și de petrecere și să bucure doar urechile  fraților săi de la Biserica Penticostală. De asemenea, nu s-a întors niciodată la bagajul enorm de melodii lăutărești prin care a devenit faimoasă și cântă numai muzică religioasă. Gabi Luncă, ce a fost căsătorită cu Ion Onoriu, personaj emblematic în istoria muzicii lăutărești.

Au slăbit chiar și jumătate din greutatea lor! Câteva din vedetele noastre au ajuns de nerecunoscut