A murit Gabi Luncă, ultima regină a muzicii lăutărești!

A murit Gabi Luncă, ultima și cea mai cunoscută solistă de muzică lăutărească în viață. Artista, care s-a stins la 82 de ani, se afla internată în spital după ce s-a infectat cu noul coronavirus.

Artista a fost ultima solistă din generația de aur a muzicii lăutărești, din care au făcut parte Romica Puceanu, Dona Dumitru Siminică ori Dumitru Gore. Moartea sa vine după ce, în ultimele zile s-au stins două alte nume reprezentative a genului lăutăresc, Cornelia Catanga și Nelu Ploieșteanu.”După 23 ani, din nou împreună! Cântă împreuna Celui pe care L-au iubit şi L-au slujit o viaţă întreagă! O să ne revedem…”, a scris, aseară, Rebeca Onoriu, fiica cea mică a ultimei doamne a muzicii lăutărești. În urmă cu o săptămână, Rebeca Onoriu  declara că mama sa este bine și a fost internată după ce două teste au ieșit pozitive. Gabi Luncă nu a fost intubată dar a avut nevoie de o mască de oxigen.

A murit Nelu Ploieșteanu. A fost cel mai important lăutar din ultimii 20 de ani

A murit Gabi Luncă, ultima regină a muzicii lăutărești. În ultimele zile s-au stins și Nelu Ploieșteanu și Cornelia Catanga

Gabi Luncă a ales să se retragă complet de pe scena muzicii populare, lăutărești și de petrecere și să bucure doar urechile  fraților săi de la Biserica Penticostală. De asemenea, nu s-a întors niciodată la bagajul enorm de melodii lăutărești prin care a devenit faimoasă și cântă numai muzică religioasă. Gabi Luncă, ce a fost căsătorită cu Ion Onoriu, personaj emblematic în istoria muzicii lăutărești.

Au slăbit chiar și jumătate din greutatea lor! Câteva din vedetele noastre au ajuns de nerecunoscut

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri