AcasăMoney&PeopleA murit Nelu Ploieșteanu. A fost cel mai important lăutar din ultimii...

A murit Nelu Ploieșteanu. A fost cel mai important lăutar din ultimii 20 de ani

Nelu Ploieșteanu, care avea 71 ani, se afla internat, în stare gravă, la terapie intensivă -Spitalul de Urgență din București, în ultima săptămână fiind intubat după ce a fost diagnosticat cu COVID-19

Nelu Ploieșteanu a fost lăutarul preferat al marilor actori Gheorghe Dinică și Ștefan Iordache. ”Din păcate maestrul Nelu Ploieșteanu a pierdut lupta cu virusul. Condoleanțe familiei!”, au transmis reprezentanții SMURD pe pagina lor de Facebook.   Ploieșteanu, pe numele său Ion Dumitrache, mai fusese interant în ultimii ani datorită unor afecțiuni pulmonare. La momentul internării starea de sănătate a acestuia era destul de fragile, plămânii săi fiind foarte afectați de infecția COVID-19.

Surprinzător, Selly renunță la emisiunea sa de la Prima TV. ”Regele YouTube-ului românesc” se întoarce în online

Artistul a fost unul din puținii moștenitenitori al repertoriului muzical lăutăresc, fiind școlit de marele Ion Albeșteanu, la Teatrul de Revistă Ion Vasilescu. Personaj pitoresc al vechiului București, Nelu Ploieșteanu a cântat în anii comunismului în cele mai populare restaurante ale vremii: Bulevard, Crama Domnească, Doina, Caru’ cu Bere ori Caraiman.

A fost lăutarul preferat al marilor actori Gheorghe Dinică și Ștefan Iordache (FOTO)

Lăutarul a devenit cunoscut la nivel national datorită prietenilor săi, regretații actori Gheorghe Dinică și Ștefan Iordache. După ’89 a fost gazdă muzicală în legendarul local ”Șarpele roșu”. După 1990 a lansat 18 albume, între care “Cântece de petrecere Viaţa n-o poţi cumpăra” (2001), “Trece timpul ca nebunul” (2004), “Cântece de odinioară” (2006), “Am iubit şi-am să iubesc” (2007), “Fetele sunt floarea vieţii” (2011).După părerea multora, Nelu Ploiesteanu cred ca este cel mai important lăutar din ultimii 20 de ani.

Fiica lui Gheorghe Gheorghiu și-a lansat propria colecție de pălării în Statele Unite

 

Ultimele Articole