Enel va investi la Electrica Muntenia Sud 220 milioane euro între 2009-2011

“Suntem hotărâţi să începem cât mai curând posibil lucrările de modernizare a reţelei EMS, folosind resursele noastre financiare, tehnologice, precum şi cele mai bune practici şi expertiza internaţională a Enel. Rata anuală a investiţiilor pentru următorii trei ani depăşeşte de trei ori nivelul investiţiilor de dinainte de privatizare, dar trebuie să ţinem cont că este un proces complex, care necesită ani şi care va aduce îmbunătăţiri semnificative la nivelul consumatorilor finali pe termen mediu şi nu peste noapte”, a declarat directorul general al EMS, Luigi Giliotti.

Aceste proiecte din planul de modernizare urmăresc construcţia de noi staţii de înaltă şi medie tensiune, pentru dezvoltarea reţelei, realizarea de noi linii de înaltă/medie şi joasă tensiune, reconstrucţia şi modernizarea staţiilor şi posturilor de transformare învechite, instalarea unor linii de înaltă tensiune noi, subterane.

De asemenea, oficialii companiei au anunţat că Enel va introduce tehnologia Telecontrol, un sistem inovator care va permite controlul de la distanţă al echipamentelor, reducând astfel durata întreruperilor în alimentarea cu energie electrică. Până acum, Enel a implementat această soluţie la 60 de staţii din Banat şi Dobrogea.

Directorul tehnic al Electrica SA, Tudor Şerban, a declarat la 26 martie 2008, că Bucureştiul ar avea nevoie de trei-patru staţii electrice subterane în zonele sensibile. Pentru construirea fiecărei staţii ar fi necesare până la 10 milioane de euro. Acestea ar putea fi amplasate în cartierele Colentina, Militari, Ghencea şi în centrul Bucureştiului. De asemenea, modernizarea instalaţiilor electrice ale Electrica din Capitală necesită investiţii de până la un miliard de euro în următorii patru-cinci ani, a mai spus atunci oficialul Electrica.

Enel este prezentă în 21 de ţări cu aproximativ 75.500 MW capacitate de generare şi furnizează gaze naturale şi electricitate pentru circa 50 milioane clienţi.

În urma finalizării achiziţiei Electrica Muntenia Sud, compania îşi dublează capacitatea deţinută în sectorul de distribuţie de electricitate din România şi a ajuns la aproape 2,5 milioane clienţi, 93.000 km reţea şi 5.700 de angajaţi, potrivit datelor companiei. În 2007, EMS a distribuit 5,5, TWh, reprezentând 12,4% din energia distribuită în întreaga ţară.

Electrica Muntenia Sud distribuie energie electrică în Bucureşti şi în judeţele Giurgiu şi Ilfov.

Sursa: NewsIn

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed