Răniți în timpul bombardamentului din Sumî. Armata ucraineană a distrus echipamentul militar rus din Trosteaneţ

Şeful Administraţiei Regionale de Stat, Dmytro Zhyvytsky a afirmat, joi, pe canalul său de Telegram, că cinci persoane au fost spitalizate după ce rachetele ruseşti au lovit Sumî, iar forţele armate ucrainene au distrus echipamentul militar al inamicului din apropierea oraşului Trosteaneţ, potrivit Ukrayinskaia Pravda.

„Am fost treziţi de o lovitură puternică cu rachete pe teritoriul brigăzii noastre de artilerie 27, departamentul militar al Universităţii de Stat Sumî şi corpul de cadeţi. Cinci persoane au fost spitalizate”, a precizat Zhyvytsky.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, confirmă că oraşul este controlat în totalitate de Forţele de Apărare Teritorială.

Forţele armate ale Ucrainei au distrus echipamentul inamicului şi au oprit coloanele de vehicule şi echipamente militare în apropierea oraşului Trosteaneţ, din regiunea Sumî, conform unei declaraţii postate de către Dmytro Zhyvytsky, pe pagina sa oficială de Facebook.

Potrivit postării lui Zhyvytsky, Trosteaneţ a fost „în întregime ocupat de trupele ruse”.

Lansatoare de rachete multiple de tip Grad şi unităţi de artilerie autopropulsată erau staţionate în centrul Trosteaneţului.

Oraşul Trosteaneţ, situat între Sumî şi Ohtîrka, a fost mai devreme ocupat de trupele ruse. Dmytro Zhyvytsky, a declarat că negociază cu forţele ruse la Konotop. Drept urmare, armata rusă promisese că nu va intra în regiune.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed