Șefa Băncii Centrale din Rusia și-ar fi dat demisia. Kremlinul nu știe nimic

Kremlinul nu știe nimic despre zvonurile despre presupusa demisie a șefului Băncii Centrale, Elvira Nabiullina, a declarat secretarul de presă al șefului statului, Dmitri Peskov, scrie Ria Novosti.

„Nu, nu știm despre asta. Președintele a dat în repetate rânduri evaluări asupra activității Băncii Centrale”, a spus Peskov, răspunzând la o întrebare a jurnaliștilor dacă Kremlinul este la curent cu presupusa demisie a Elvirei Nabiullina din funcția de șeful Băncii Centrale și modul în care președintele evaluează activitatea Băncii Centrale.

Anterior, Peskov a spus că Putin a lăudat în mod repetat munca Băncii Centrale în general și a șefului acesteia, Elvira Nabiullina, în special.

Imediat după restricțiile anunțate de numeroase state împotriva Rusiei, inclusiv, în premieră, împotriva Băncii Centrale de la Moscova, șefa băncii a avut una dintre extrem de rarele ei ieșiri publice. Condițiile pentru economia rusă s-au schimbat dramatic. Noile sancțiuni străine au condus la o schimbare semnificativă a cursului de schimb al rublei, ne-au limitat capacitatea de a ne folosi rezervele de aur și de schimb valutar”, a spus Nabiullina pe 28 februarie, în discursul ei de după întâlnirea Consiliului Director al Băncii.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed