Un general american spune care sunt primele ținte pe care SUA le vor lovi în cazul unui război cu China

Generalul american David Berger, comandantul Corpului de Infanterie Marină al SUA, a declarat joi că în cazul unui conflict armat cu China, principalele ținte ale americanilor vor fi centrele de comandă și elementele de logistică (aprovizionare). Berger a spus, în cadrul unei dezbateri organizate de Institutul Hudson, că, cel mai probabil, armata Chinei ar încerca să împiedice Statele Unite să-și mobilizeze forțele în Pacific în cazul în care ar izbucni un război între cele două țări.

Comandantul Corpului de Infanterie Marină al SUA a mai spus că, în prezent, capacitatea militară chineză este „la un nivel foarte diferit” decât era în urmă cu 10 ani.

Având în vedere acest lucru, Berger a spus că aliații și partenerii Statelor Unite vor fi componente esențiale ale strategiei naționale, nu doar în ceea ce privește construirea unei forțe de luptă, ci și în susținerea acestei forțe.

Într-un potențial conflict cu regimul comunist al Chinei, a spus el, SUA ar trebui să se bazeze pe națiuni precum Japonia și Australia pentru a ajuta la menținerea lanțurilor de aprovizionare și la coordonarea forțelor.

„În mod realist, [China] ne va provoca”, a spus Berger. „Vor încerca să ne încetinească mobilizarea; vor face tot ce le stă în putință pentru a ne încetini cât mai mult timp posibil.”

Pentru a preveni acest lucru, pentru început, trebuie să operăm în așa-numita „zonă gri” a competiției și conflictelor, care este de o importanță capitală.

Berger a precizat că în războiul modern logistica este la fel de critică ca și informațiile, ceea ce o face cel mai important element în planificarea operațiunilor. Războiul din Ucraina a arătat că, alături de logistică, informațiile despre câmpul de luptă sunt și ele esențiale, a adăugat Berger.

SUA vor viza la început punctele slabe, care sunt atât elementele logistice, cât și mecanismul de comandă și control, a afirmat el, răspunzând la o întrebare despre ce vor face SUA în caz de conflict cu China.

Comandantul american a spus că, în același timp, și China a exersat modalități de slăbire a mecanismului de comandă și control al armatei americane.

„Dacă există un conflict, și ei vor viza mecanismul de comandă și control al SUA”, a adăugat Berger.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed