x


  • EUR
    4.8704
    USD
    3.9791
string(14) "moneyamppeople"

A apărut primul calendar al celor mai frumoase șoferițe de TIR românce!

Cele mai frumoase șoferițe românce de TIR ce practică acestă meserie în Europa au fost votate într-un original concurs, finalistele putând fi admirate acum într-un calendar ilustrat.

Autor: Florian Gheorghe | Sursa: Money.ro | Publicat: 10.01.2021, 12:37

Autorul proiectului Ilie Matei, alias ”Omul șoselelor”, este cel care a avut inedita inițiativă, care a plecat de la un forum dedicat șoferilor români de pretutindeni, CSPFE (Comunitatea șoferilor profesioniști fără experiență). De altfel,  locul unde au fost votate participantele.

Așa a fost materializat primul Calendar al celor mai frumoase șoferițe de autotrenuri românce. Meserie care, în trecut, a aparținut numai bărbaților, odată cu avansul tehnologic mii de femei la nivel mondial ”strunesc” mastodonți de zeci de tone. În urma votului, pe primul loc s-a clasat Diana Stoian Catrinoi, originară din Bicaz Chei, judeţul Neamţ, care a fost declarată ”Cea mai frumoasă şoferiţă a anului 2020”.

La 46 de ani, Angela Rusu este însărcinată iar! Fiica ei cea mare are 25 de ani!

Diana (26 ani), conduce un camion de mare tonaj de patru ani, având la „bord“ peste 800.000 de kilometri parcurşi.  A ales acestă încurajată de soțul său, de asemenea șofer profesionist. De altfel, nemţeanca este calificată în alt domeniu, absolvind o şcoală  postliceală sanitară, dar destinul a decis să devină șoferită de autotren.   Despre ce înseamnă o astfel de meserie şi viaţa la volan pe şoselele Europei, iată ce spune Diana: „Bine v-am regăsit simpaticilor în noul an, sper că aţi avut sărbători frumoase şi o petrecere de Revelion pe cinste. Eu cu soţul am avut parte de sărbători aşa cum nu ne-am fi dorit. Nu am avut vacanţă de sărbători în acest an, aşa că am lucrat. Atât Crăciunul, cât şi Revelionul le-am petrecut în Marea Britanie. Revelionul a fost frumos, ne-am nimerit într-o zonă în care locuiesc ceva cunoştinţe de ale noastre, aşa că ne-am petrecut la ei acasă“.

Autorul proiectului, Ilie Matei a mai menţionat că banii adunaţi din vânzarea calendarului şi a tricourilor instricţionate  vor fi folosiţi pentru o campanie umanitară, una care va fi demarată în perioada următoare.  Acesta vine şi cu lămuriri despre cum se poate intra în posesia calendarului şi tricourilor. Pentru că sunt mulţi colegi care doresc să achiziţioneze calendarul #cspfe 2021, comenzile vor fi adunate onlione până la de 15 ianuarie.

Adrian Sărmășan cere aproape un milion euro pe domeniul său. Solistul mai vinde și… un munte