x


 • EUR
  4.6669
  USD
  4.0761
 • 16° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  5 km/h
  Umiditate

  70%
  Presiune

  34203 hPa
string(8) "companii"

A apărut primul scandal pe SALARII între angajați și o mare companie privată, după transferul contribuțiilor

Transferul contribuțiilor sociale de la angajatori la angajați creează unde de șoc în întreg mediul economic. Bugetarii acuză în grup un impact negativ asupra veniturilor totale începând de anul viitor, în timp ce mulți angajați din mediul privat se tem că vor rămâne cu salarii nete mai mici după 1 ianuarie 2018.

Author: Mihai Voican | Sursa: PROFIT.RO | Publicat: 08.12.2017, 12:31 | Actualizat: 08.12.2017, 12:35

În cazul unuia dintre giganții din telecomunicații, există deja un dezacord amplu între conducere și sindicat pe tema impactului transferului contribuțiilor, scrie profit.ro.

 

Conducerea Telekom Romania Mobile Communications (fost Cosmote) a propus salariaților ca pierderile salariale nete generate de transferul contribuțiilor de la angajator la angajat, programat să fie aplicat de anul viitor, să fie compensate.

 

Sindicatul nu a fost de acord cu propunerea, considerând că termenul de “compensare” nu este detaliat și nici explicit și poate presupune acordarea de bonusuri sau prime, fapt însă infirmat de conducerea companiei.

 

Sindicatul dorește un act adițional în contractul colectiv de muncă (CCM), care să prevadă mărirea salariului brut, astfel ca netul să nu fie afectat.