AcasăMoney&PeopleA început Festivalul de Film de la Veneția. Sunt 3 filme românești...

A început Festivalul de Film de la Veneția. Sunt 3 filme românești în competiție

A început Festivalul de Film de la Veneția, cel mai vechi concurs cinematografic din lume. Până pe 11 septembrie, Hollywoodul se mută în Italia. Regizorul Alexander Nanau face parte din juriul internaţional.

România este reprezentată de ”Miracol”, regizat de Bogdan George Apetri, inclus în competiţia Orizzonti, ”Plastic semiotic”, scurtmetraj de Radu Jude, prezentat în afara concursului, şi de ”Imaculat”, de George Chiper-Lillemark şi Monica Stan, selectat în competiţia Giornate degli Autori, secţiune paralelă a festivalului. Pedro Almodóvar, Jamie Lee Curtis și Roberto Benigni sunt personalități din industria cinematografică invitate la marele eveniment cinematografic, care vor da premii pentru întreaga activitate.

Festivalul de Film de la Veneţia se mândreşte cu faptul că este cel mai vechi festival cinematografic din lume. Prima sa ediţie a fost ţinută în 1932, sub numele de Esposizione Internazionale d’Arte Cinematografica, la iniţiativa lui Giuseppe Volpi, Unul dintre trofeele acordate cu acest prilej poartă numele fondatorului: Cupa Volpi, acordată celui mai bun actor sau celei mai bune actriţe desemnate.

A început Festivalul de Film de la Veneția. Peliculele intrate în competiție

În competiţie au fost selectate: “Parallel Mothers”, de Pedro Almodovar (Spania), “Mona Lisa and the Blood Moon”, de Ana Lily Amirpour (SUA), “Un Autre Monde”, de Stephane Brizé (Franţa), “The Power of the Dog”, de Jane Campion (Noua Zeelandă, Australia), “America Latina”, de Damiano D’Innocenzo, Fabio D’Innocenzo (Italia, Franţa), “L’Evenement”, de Audrey Diwan (Franţa), “Official Competition”, de Gaston Depart şi Mariano Cohn (Spania, Argentina), “Il Buco”, de Michelangelo Frammartino (Italia, Franţa, Germania), “Sundown”, de Michel Franco (Mexic, Franţa, Suedia), “Lost Illusions”, de Xavier Giannoli (Franţa), “The Lost Daughter”, de Maggie Gyllenhaal (Grecia, SUA, U.K., Israel), “Spencer”, de Pablo Larrain (Germania, U.K.), “Freaks Out”, de Gabriele Mainetti (Italia, Belgia), “Qui Rido Io”, de Mario Martone (Italia, Spania), “On The Job: The Missing 8”, de Eric Matti (Filipine), “Leave No Traces”, de Jan P. Matuszyski (Polonia, Franţa, Cehia), “Captain Volkonogov Escaped”, de Yuriy Borisov (Rusia, Estonia, Franţa), “The Card Counter”, de Paul Schrader (SUA, U.K., China), “The Hand of God”, de Paolo Sorrentino (Italia), “Reflection”, de Valentin Vasyanovych (Ucraina), şi “La Caja”, de Lorenzo Vigas (Mexic, SUA).

Ion Țiriac tocmai a dat o avere pe o mașină de colecție

Mai multe producţii importante de la Hollywood urmează să fie premiate în afara competiţiei oficiale, printre acestea numărându-se ”Halloween Kills”, cu Jamie Lee Curtis şi filmul ”The Last Duel” al lui Ridley Scott, cu Matt Damon şi Adam Driver. În secţiunea Orizzonti vor concura lungmetrajele: “Les Promesses”, de Thomas Kruithof, “Atlantide”, de Jury Ancarani, “Miracle”, de Bogdan George Apetri, “Pilgrims”, de Laurynas Bareisa, “The Peackock’s Paradise”, de Laura Bispuri, “The Falls”, de Chung Mong-Hong, “El Hoyo En La Cerca”, de Joachin Del Paso, “Amira”, de Mohammed Diab, “A Plein Temps”, de Eric Gravel, “107 Mothers”, de Peter Kerkekes, “Vera Dreams of the Sea”, de Kaltrina Krasniqi, “White Building”, de Kavich Neang, “Anatomy of Time”, de Jakrawal Nilthamrong, “El Otro Tom”, de Rodrigo Pla şi Laura Santullo, “El Gran Movimiento”, de Kiro Russo, “Once Upon a Time in Calcutta”, de Adita Vikram Sengupta, “Rhino”, de Oleg Sentsov, “True Things”, de Harry Wootliff, şi “Inu-Oh”, de Yuasa Maasaki. Festivalul se va încheia cu proiecţia filmului italian ”Il Bambino nascosto”, de Roberto Andò.

Imagini din vila de lux a lui Mugur Mihăescu. Este una dintre cele mai scumpe proprietăți din Pipera, circa 800.000 euro! “Am gazon și pe casă”

 

Ultimele Articole