AcasăMoney&PeopleA murit Monica Vitti, regina cinematografiei italiene. ”Am pierdut o mare artistă,...

A murit Monica Vitti, regina cinematografiei italiene. ”Am pierdut o mare artistă, am pierdut un mare om”

A murit Monica Vitti. Actrița supranumită ”regina cinematografiei italiene” a plecat din scena vieții astăzi, la 90 de ani. Vârstă pe care a împlinit-o pe 3 noiembrie.

Pe numele său Maria Luisa Ceciarelli, actrița, una dintre cele mai frumoase femei din cinematografia mondială se retrasese din activitate în 2001.

Trista veste ce a îndoliat cinematografia italiană a fost dată de regizorul și fotograful Roberto Russo, cel ce i-a fost legendarei actrițe partener de viață. ”Am fost cu ea de aproape 20 de ani acum. Ne cunoaștem de 47 de ani, Voi pregăti un tort cu o lumânare de ziua sa”. “Adio, Monica Vitti, adio reginei cinematografiei italiene. Am pierdut o mare artistă, am pierdut un mare om”, a declarat ministrul italian al Culturii, Dario Franceschini.

Alexandru Arșinel a ajuns la spital supărat de Nicușor Dan. A fost luat cu ambulanța azi noapte și internat

A murit Monica Vitti, regina cinematografiei italiene. ”Am pierdut o mare artistă, am pierdut un mare om”

Amintim câteva din marile producții cinematografice în care Monica Vitti a jucat: ”l avventura” (ce a primit și o nominalizare la Premiile BAFTA, 1961) ”Deșertul roșu” (1964), ”Fata cu pistolul (1978), ”Rața cu portocale”(1975) ori ”Drama geloziei”, alături de Marcello Mastroianni.

De-alungul carierei sale, Monica Vitti,  a primit Premiul David di Donatello (1969, 1971, 1974, 1976, 1979) pentru ”cea mai bună actriţă” şi Ursul de argint (1984) pentru rolul principal din “Flirt”, la Festivalul de Film de la Berlin. În 2000 a primit Globul de Aur pentru întreaga sa carieră.

Cătălin Măruță, obligat să plece din casa sa! ”Reaminiți-i Andrei să-mi lase ceva bun la ușă”

 

Ultimele Articole