Acesta este mesajul MEDICULUI EROU pentru ministrul TĂTARU!

Cătălin Denciu, medicul primar specialist ATI, rănit în timp ce încerca să salveze pacienții prinși în incendiul de la SJU Piatra Neamț, i-a relatat ministrului Sănătății ce s-a întâmplat în momentele fatidice de sâmbătă seară.

 

TEODOSIE pregătește o judecată pământească

 

Potrivit surselor Libertatea, doctorul i-a spus lui Nelu Tătaru: „Am încercat să salvez ce se mai putea”.

Medicul, care a suferit arsuri pe o suprafață extinsă din corp, a fost transferat în această dimineață cu o aeronavă militară în Belgia, la Bruxelles.

Nelu Tătaru l-a însoțit pe dr. Denciu în aeronava care l-a transportat de la Iași la București

 

Zona crepusculară DÂMBOVIȚA! A fost interzis și programul de guvernare USR PLUS

 

 

Potrivit sursei citate, medicul în vârstă de 42 de ani era de gardă sâmbătă la secția ATI de la Piatra Neamț. După izbucnirea incendiului, dr. Cătălin Denciu, împreună cu un alt medic, chirurgul Pavel Borș și două asistente au scos bolnavii din salonul alăturat celui care fusese cuprins de flăcări.

Doctorul Denciu a intrat apoi în flăcări încercând să salveze pacienții din salonul în care a izbucnit incendiul. Sâmbătă noaptea a fost transportat la Iași, iar apoi la București cu un avion militar.

În timpul acestui transfer a fost însoțit în avion de Nelu Tătaru, ministrul Sănătății. Cei doi medici se cunosc, au participat împreună la mai multe simpozioane medicale, scrie Libertatea. Potrivit Digi 24, ei ar fi fost și colegi de facultate.

Sursele Libertatea din rândul celor care au asigurat transportul au povestit că Nelu Tătaru a vorbit cu medicul Denciu. Când ministrul l-a întrebat ce a făcut acolo, medicul i-a răspuns: „Am încercat să salvez ce se mai putea”.

Medicul de la Spitalul din Piatra Neamț a fost afectat de incendiu, având arsuri pe o suprafață extinsă din corp. Vestea bună este că nu i-au fost afectate căile respiratorii, iar sursele citate spun că e conștient, vorbește și e cooperant.

Pacienții răniți în incendiu au fost transferați în Spitalul mobil de la Lețcani. Trei dintre aceștia sunt în stare foarte gravă, a declarat dr. Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed