Acesta este modul în care telefoanele viitorului vă vor schimba viața: inovațiile care ne așteaptă

Samsung a jucat, de asemenea, un rol important. De exemplu, în dezvoltarea unor ecrane de calitate superioară și mai mari.

 

Astăzi există o dezbatere cu privire la faptul dacă telefonul are viitor sau va fi înlocuit cu un alt tip de produs. Mulți privesc așa-numitul Internet al lucrurilor ca fiind calea prin care i se poate lua rolul principal smartphone-ului. Dar, cel mai probabil, telefoanele au o viață lungă în față. Deși este adevărat că acestea pot fi transformate cu tehnologii care astăzi sunt experimentale sau care abia se dezvoltă. Să ne uităm la unele dintre inovațiile care pot schimba conceptul pe care îl avem astăzi despre un telefon.

 

Telefoane flexibile, pliabile, sunt modele la care nici nu visam în urmă cu câțiva ani. Telefoanele pliabile, care au atras atât de multă atenția în ultimii ani, au ajuns să fie acum o realitate și aproape fiecare mare producător a lansat cel puțin un model. Următorul pas? Telefoane rulabile.

 

Oricum ar fi, sensul final al acestor telefoane pare să fie extinderea dimensiunii ecranelor lor. Așa că nu are sens să folosești un computer sau o tabletă. Ecranele au atins practic limita mărimii lor pentru ca un terminal să se potrivească într-un buzunar. Dar oare toată lumea are nevoie de un telefon cu ecran gigant?

 

Cu siguranță nu, așa că este posibil ca în câțiva ani să vedem pe piață telefoane cu un design similar cu cele actuale și cu alte tipuri de pliere, roll-up sau cu modele care astăzi sunt doar în imaginația unor designeri industriali. Această coexistență va avea loc cel puțin până când vor fi realizate tehnologii mai rafinate care modifică complet designul smartphone-urilor actuale.

 

Dacă luăm în considerare și extinderea rețelelor 5G, care scad timpul de răspuns, în viitor o parte din software-ul pe care îl folosim ar putea rula pe computere la distanță de mare putere și nu pe telefonul în sine. Acest lucru deschide ușile unei extinderi a inteligenței artificiale, deoarece necesită calcule foarte complexe. Acestea nu ar trebui făcute la telefon dacă viteza de transmitere și recepție a datelor este crescută. De fapt, Google își folosește deja realizările de învățare de pe mașinile sale.

 

Putem chiar să credem că dacă astăzi este o nebunie să ne gândim la un telefon cuantic, datorită complexității computerelor care utilizează această tehnologie, nu ar fi absurd faptul că într-o fază mai matură a tehnologiei cuantice ar putea fi implantat în telefoanele noastre prin cloud. Din nou, datorită rețelelor 5G.

 

Încetează definitiv dominația computerului. Vedem deja că unele telefoane permit conectarea printr-un cablu la un ecran pentru a fi utilizate ca computere simple folosind tastatură și mouse, dar creșterea puterii de calcul și apariția tehnologiilor de răcire, cum ar fi cele utilizate de telefoanele destinate jocurilor video, ar putea face loc telefoanelor pentru uz profesional.

 

Acestea ar fi concepute pentru a putea rula aplicații care necesită o putere de calcul mare pe ecrane extensibile, cum ar fi cele ale telefoanelor pliabile sau flexibile. Dar și pe monitoare externe. Dar pentru asta aveți nevoie și de modificări ale software-ului. Sistemele de operare actuale nu sunt încă pregătite pentru acest lucru.

 

Android se juca de ceva timp cu posibilitatea de a încorpora o interfață grafică similară cu cea a unui computer, dar au fost încercări foarte timide. De asemenea, Microsoft a încercat-o fără prea mult succes, dar se pare că își încearcă din nou norocul și poate că în curând vom vedea o versiune de Windows concepută pentru acea clasă de dispozitive.

 

Există mult mai multe schimbări pe care cu siguranță le vom vedea în următorii ani, sau chiar luni. Creșterea capacității bateriilor și încărcarea rapidă a acestora pot, în cele din urmă, să cedeze locul bateriilor cu o altă tehnologie care oferă o durată de viață mai lungă. De asemenea, putem începe să vedem aliaje de sticlă care fac telefoanele noastre mult mai rezistente. Dar cert este că există lucruri, care nici măcar nu au fost brevetate, care ar putea fi pe cale să transforme ceea ce înțelegem prin smartphone.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed