Activități în natură în București, pentru toată familia

0

Activități în natură în București

Vrei să petreci cu familia mai multe ore conectat la natură sau chiar în mijlocului naturii, fără să ieși din București? Acestea sunt câteva alternative:

Plimbare cu vaporașul pe lacul Herăstrău

Din luna aprilie 2024, pe lacul Herăstrău a fost lansată o flotă proaspătă de 25 de bărci și 25 de hidrobiciclete. Vaporașele sunt disponibile zilnic între orele 10:00 și 20:00, iar închirierea bărcilor este posibilă până la 19:30. Punctul de plecare este Debarcaderul Central din Herăstrău, iar tarifele, accesibile tuturor, se încadrează între 12 și 18 lei. Iar pentru cei mici sub 7 ani și persoanele cu dizabilități, accesul este gratuit.

Tot pe lacul Herăstrău, vă puteți îmbarca pe vaporașul Cernica, o ambarcațiune construită în 1965 și restaurată complet în 2014. Pentru copii sub 5 ani, plimbarea este gratuită, iar pentru cei cu vârsta peste 5 ani, prețul este de 10 lei, cu condiția să fie însoțiți de un adult. Tarifele pentru adulți sunt de 15 lei.

Cu ochii spre cer, la Observatorul Astronomic din București

Cu ajutorul ghizilor specializați, cei mici au ocazia de a învăța mai multe despre cosmos. La Observatorul Astronomic din București, stelele, planetele și alte corpuri cerești pot fi observate prin intermediul telescoapelor profesionale și al altor instrumente astronomice de înaltă calitate. Observatorul este deschis pentru vizitare de marți până sâmbătă, între orele 14:00 și 22:00. Observațiile astronomice de seară sunt posibile doar în caz de cer senin, începând de la lăsarea întunericului. Prețul biletelor este de 13 lei pentru adulți, 6 lei pentru elevi, studenți și pensionari, iar copiii sub 7 ani beneficiază de intrare gratuită.

Plimbare în Grădina Botanică

Activități în natură în București. Pasionați de plante? Aici puteți descoperi o varietate impresionantă de plante exotice și native, de la arbori și flori până la plante suculente și ierburi aromatice. Grădina Botanică găzduiește pentru copii programe care au ca scop explorarea lumii plantelor, a relaţiei acestora cu alte organisme în vederea înţelegerii lumii vii, a locului nostru în natură, a necesităţii protejării naturii. Este o experiență pentru întreaga familie, care încurajează conectarea cu mediul înconjurător.

La Reptiland, în jungla amazoniană

Vizitează jungla amazoniană Reptiland București, deschisă la parterul unei clădiri de birouri de pe Bd. Expoziției nr. 1C, vis-a-vis de parcarea Romexpo.

Pe o suprafață de 1000 mp, poți descoperi natura sălbatică cu terarii tech-fusion de dimensiuni medii și mari, precum și ecosisteme ce conțin atât pământ, cât și apă (paludarii). Aici își au casa: Iguane roșii și verzi, Șopârle Gecko, Dragoni de Apă, Aligatori de mici dimensiuni (Caimani), Pitoni, Pești Tetra și Broscuțe Galbene. Expozițiile permanente de Reptile vii sunt completate cu Plante și Flori Exotice și o Pădure Tropicală, iluminată special, în culori neon.

Oaza de natură sălbatică indoor reproduce condițiile din habitatul originar al reptilelor și al plantelor tropicale. Cu ajutorul tehnologiei, sunt automatizați parametri precum temperatura, umiditatea, lumina.

La acest concept inovator au contribuit profesioniști din domenii variate – medici veterinari, floriști, horticultori, ingineri, arhitecți, sunetiști și designeri. Nimic nu este întâmplător la Reptiland! Organizatorii s-au asigurat că reptilele trăiesc în lux: spații de cel puțin de 2,5 ori mai mari decat mărimea lor la maturitate; au dotat terariile cu lampe UVB, pentru ca reptilele să-și sintetizeze vitamina D3 fără de care ar fi expuse la boli; termostate pentru a menține atmosfera optimă; au recreat cu acuratețe stânci pe care să se cațere reptilele; au introdus în terarii și vivarii plante din habitatul originar al reptilelor; și, desigur, hrană în funcție de cerințele fiecărei specii. De asemenea, plantele exotice au asigurate toate condițiile pentru a rămâne în viață și a se dezvolta.

Program: Luni – Vineri: 09:00 – 18:00 | Sâmbătă – Duminică: 10:00 – 20:00.
Bilete: online sau la sediu.

Serele din Drumul Taberei

Cele șapte pavilioane expoziționale au o temperatură și umiditate diferite pentru a crea condițiile perfecte pentru 4.000 de plante din 300 de specii, toate aduse din diferite colțuri ale lumii: din zone tropicale, mediteraneene, deșertice și ecuatoriale. Vei putea descoperi inclusiv un măslin vechi de 300 de ani, dar și cireși brazilieni, bananieri, portocali și mandarini.

De la 1 aprilie, serele din Parcul Drumul Taberei pot fi vizitate după noul program de vară. Accesul este gratuit, iar la fiecare 20 de minute, conform programului, veți fi preluați de un ghid.

Programul de vizitare al serelor, valabil în perioada 1.04 -30.09.2024: miercuri, joi si vineri, între orele 10.00 – 19.00, sâmbata și duminica, între orele 9.00 – 15.00.

În zilele de luni și marți, serele nu pot fi vizitate.