Actorul, solistul și compozitorul Loredanei, Andrei Ciopec s-a călugărit la 34 ani

0
84
Actorul, solistul și compozitorul Loredanei, Andrei Ciopec s-a călugărit la 34 ani

A îngropat o carieră de actor după ce a cunoscut succesul în serialele ”Secretul Mariei” (Antena 1), ”Triplusec” , jurat la ”Cântă acum cu mine” (Pro TV), ori compozitor pentru Loredana, Andrei Ciopec a jucat chiar și în Statele Unite, alături de cu faimoșii Dolph Lundgren, Michael J. Wihte şi Scott Adkins.

În țară a fost admis la Actorie în cadrul UNATC Bucureşti, clasa prof. Florin Zamfirescu. ”Sunt în căutări şi toată viaţa am fost în căutări. Mă gândesc să mă îndrept şi spre muzică, e o formă de exprimare, poate şi o facultate de teologie. Dar vreau să identific şi să îmi fie mie foarte clare idealurile pe care le am, să le adun şi să le folosesc într-o singură direcţie, şi anume în a-mi distruge egoul şi a ajută oamenii. Să mă fac eu cât de mic pot – s-ar putea să îmi ia o viaţă întreagă şi s-ar putea să nu reuşesc -dar importantă e lupta, nu izbânda, şi sper că prin ceea ce fac să pot ajută oamenii. Vreau să scot o carte de poezie, să scriu un român, să scot un album folk…”, a povestit Andrei Ciopec pentru Botoșăneanul, originar fiind din orașul de reședintă a județului Botoșani.

Ce au ajuns să facă vedetele pentru un bănuț în plus! Daniela Crudu face reclamă la vodcă, Dinu Maxer la zacuscă, iar Florin Petrescu la semințe de dovleac

”Dacă spune cineva care e diferenţa dintre un om care trăieşte în lume şi unul care s-a călugărit… În lume diavolul te luptă ca un mieluşel, dar în pustie te luptă ca un leu. Când decizi să te schimbi, lucrurile sunt mult mai dureroase. Ca un om bogat căruia îi iei maşina, funcţia… Deja sunt oameni care s-au supărat pe mine la vestea că mă voi lăsa de actorie, sunt oameni care nu sunt de acord cu mine. Dar eu le spun: De ce mă asociezi cu un actor? De ce spui Andrei-actorul? De ce pui întâi valoarea mea socială şi nu valoarea mea umană?“, adaugă fostul artist ce astăzi a îmbracat haina monahală la  Mănăstirea Sihăstria Putnei.

De-alungul anilor, mai mulți actori români cunoscuți s-au retras la mânăstiri, amintim: Dragoș Pâslaru, Ovidiu Cuncea, ori actrița Monica Fermo, ce a slujit zeci de ani aceeași scenă prestigioasă, a TNB-ului.

Topul orașelor cu cei mai mulți miliardari din lume. Care este pe primul loc