AcasăActualitateADIO certificat verde? Chiar și medicii o spun: Lumea se infectează la...

ADIO certificat verde? Chiar și medicii o spun: Lumea se infectează la mall sau la restaurant

Certificatul verde a tot creat divergențe de când a fost implementat, iar acum, atât OMS cât și o parte din medici spun că documentul nu are niciun rol în stoparea pandemiei de COVID.

Voichița Lăzureanu, medic infecționist la spitalul “Victor Babeş” din Timişoara, a vorbit despre controversatele certificate verzi. Medicul spune că acestea nu sunt o soluţie pentru stoparea pandemiei.

Aceași părere o are și OMS, care recomandă să se renunţe la certificatele COVID pentru deplasări între ţări, în contextul în care acestea nu folsesc la prevenirea răspândirii pandemiei, ci doar creează probleme economice şi inechităţi, a luat prin surprindere o lume întreagă.

“Este momentul să învăţăm din greşeli. Cred că am făcut multe greşeli, pentru că nu ştiam foarte multe despre acest virus, despre această boală, despre complicaţii, despre ce rămâne post trecere prin boală.

Copiii se infectează la mall și în restaurante

Cred că trebuie să înţelegem vaccinarea doar ca protecţie împotriva unei forme severe, respectiv protecţie de deces pe care trebue să ne-o asumăm fiecare dintre noi, să înţelegem că atâta putem din punct de vedere a profilaxiei şi să reluăm testarea într-o mult mai mare măsură decât o facem acum.

Da, este îmbucurător că facem multe teste, adică ajungem către 100.000, dar, cred că putem mult mai mult şi ar trebui să facem mult mai mult, mai ales că acum se testează şi copiii la şcoli, acolo unde sunt deschise.

Copiii noştri nu se infectează la şcoală. Copiii noştri se infectează la mall sau la restaurant, unde merg cu certificatul verde, nu cu test.

Cred că trebuie să învăţăm şi mai ales să nu repetăm greşelile pe care le-am făcut, să trecem mai departe şi să vedem unde şi ce putem să facem mai bine”, a spus medicul Voichiţa Lăzureanu la Antena 3.

Ultimele Articole