ADIO credite la bănci în 2021? Un economist a spus ce urmează

Profesorul de economie Mircea Coșea a declarat pentru DC NEWS că băncile vor fi mult mai prudente în acordarea creditelor pentru populație din cauza lipsei predictibilității locului de muncă.

„Din punct de vedere ar împrumuturilor cred că băncile vor fi mai prudente fiindcă situația locurilor de muncă o impune. Rata șomajului este cea care este, iar băncile nu vor să își asume riscuri prea mari.

Va apărea prin luna martie 2021 o criză de lichidități pe piață fiindcă lumea a consumat mult acum de sărbători, iar vânzările de electrocasnice nu vor mai fi în top. De asemenea vor apărea creditele neperformante fiindcă mulți români nu vor mai avea cum să-și plătească ratele”, este de părere economistul.

Băncile au arătat o oarecare flexibilitate în ultima perioadă cunoscut fiind faptul că băncile trăiesc din dobânzile și comisioanele încasate. Cu toate acestea problema instabilității locurilor de muncă creează nesiguranță nu numai pentru bănci, cât și pentru clienți care trăiesc zilnic cu sabia deasupra capului și astfel nu riscă să facă planuri de viitor ci doar pe termen scurt.

O categorie aparte este cea a clienților care luau credite pentru vacanțe. Aceștia au dispărut aproape în totalitate din cauza pandemiei. Multe țări s-au închis pentru turiști. Chiar și Austria a închis mult căutatele stațiuni pentru schi de teama unor noi cazuri de Covid.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed