Administraţia Obama lansează „forţă de intervenţie rapidă” împotriva fraudelor financiare (VIDEO)

Noua unitate specializată va fi creată pe baza Corporate Fraud Task Force, creată în 2002, în urma răsunătorului faliment al companiei Enron. Organismul va continua eforturile de combatere a fraudelor din economie, de la cele de la nivelul companiilor până la cele de pe bursă, prin creşterea coordonării şi folosirea tuturor resurselor şi a expertizei.

„Această misiune nu este gândită doar pentru a-i trage la răspundere pe cei care au provocat prăbuşirea financiară, ci este făcută pentru a preveni producerea unei alte crize. Prin pedepsirea infractorilor pentru acţiunile lor, vom transmite un mesaj puternic tuturor celor care cauta profitul prin năruirea altora”, a spus procurorul general al Statelor Unite, Eric Holder.

Unitatea va fi plasată în subordinea Departamentului de Justiţie şi va include reprezentanţi din Comisia de Securitate şi Schimb, Trezorerie, şi Departamentul de Locuinţe şi Dezvoltare Urbană și reprezentanți ai diferitelor state federale.

„Avem nevoie de o strategie mult mai agresivă. Nu este suficient să urmărim frauda după ce s-a extins peste tot. Nu putem aştepta ca problemele să atingă apogeul înainte să reacţionăm”, a delcarat secretarul Trezoreriei Timothy Geithner.

Miliardarul Bernard Madoff este una dintre cele mai spectaculoase capturi ale „unităţilor” anti-fraudă din Statele Unite. Acesta a fost condamnat la 150 ani de închisoare pentru o fraudă de 65 de miliarde de dolari. În acest moment, Departamentul de Justitie investighează o serie de tranzacţii cu informaţii din interior: în vizor se află în jur de 20 de oameni de afaceri printre care şi miliardarul sri-lankez Raj Rajaratnam.

Pentru a fi mai aproape de tine, MONEY.ro a eliminat obligativitatea înregistrării pe site pentru comentarii. Acum îţi poţi exprima opiniile pe portalul MONEY.ro mult mai uşor. Comenteaza şi tu!

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed