Alertă meteo de vijelii. Anunțul ANM

0

Meteorologii avertizează cu privire la schimbarea bruscă a vremii. Astăzi, 1 aprilie, temperaturile maxime ajung la 32 de grade la umbră pe timpul zilei, spre seară apar vijeliile, care vor fi şi mai puternice marţi, 2 aprilie.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis mai multe informări privind primele două zile ale acestei săptămâni. Începând cu ora 20 a zilei de luni, 1 aprilie, şi până marţi la ora 20, a fosr emis cod galben de vijelii şi instensificări ale vântului.

În acest interval vântul se va intensifica treptat în Banat, Crișana, Oltenia, jumătatea vestică a Transilvaniei și în Maramureș, având viteze de 55-65 km/h și pe arii restrânse 70 km/h, iar în a doua parte a nopții va avea aspect de vijelie. În Carpații Occidentali și în Carpații Meridionali, la altitudini mari, rafalele vor depăși 100-110 km/h.

Marţi dimineaţă, începând cu ora 8 şi până la ora 18, intră în vigoare un cod portocaliu de vânt pentru zonele nordice şi estice ale României. Vântul va avea intensificări susținute, începând de la primele ore, în județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Alba, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț și Botoșani, iar după-amiaza și în județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila și zona continentală a județelor Constanța și Tulcea. Viteza vântului va fi în general de 80-85 km/h, iar în zonele montane, la altitudini mari, rafalele pot depăși 120 km/h.

Pentru restul ţării a fost emis cod galben de vânt şi vijelii, valabil în acelaşi interval al zilei marţi. Vântul va avea intensificări susținute în toată țara, ajungând la viteze de 55-65 km/h, iar local de 70-80 km/h. Pe alocuri se vor semnala vijelii.

În zona montană înaltă, rafalele de vânt vor depăși 90-110 km/h şi se vor semnala şi precipitații mixte, iar în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali se vor acumula cantități de apă de 10-20 l/mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.