x


  • EUR
    4.8743
    USD
    4.0259
string(16) "instant-articles"

ALERTĂ! S-au vândut doi câini din averea infractorilor

Instituția care scoate la licitație averile infractorilor a vândut, pentru 600 de lei, doi câini.

Autor: Mihai Voican | Sursa: Money.ro | Publicat: 06.01.2021, 17:52

La sfârșitul lunii decembrie, Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) a vândut, printr-o licitație eletronică, doi câini din rasa ogar (metis). Cumpărătorul a oferit exact prețul de începere – 300 de lei pentru fiecare dintre animale – ofertele fiind acceptate.

Cumnatul Olguței Vasilescu, numit director general interimar al Aeroportului Craiova

 

 

În anunțul de licitație, se menționa că primul animal are ”culoare maron-roșcat, cu vârsta de aproximativ 2 ani, sex masculin, fără semne particulare, clinic sănătos, antrenat, cooperant, fără documente din care să rezulte proveniența și vârsta”, iar al doilea av ea, în mare, aceeași descriere, diferența fiind culoarea (alb) și o pată de culoare închisă pe ochiul drept. Până la vânzare, aceștia erau ținuți într-un spațiu din localitatea Târgșoru Vechi, județul Prahova.

Nu sunt singurii câini din această rasă aflați în custodia acestei instituții. La începutul anului 2020, Agenția oferea 504 lei unui evaluator în vederea stabilirii prețului pentru șase câini din rasa metis de ogar, aflați în Padocul public din Botoșani. De cele mai multe ori, aceștia sunt capturați de polițiști alături de braconieri.

 

Acuzații grave: Cumpănașu i-ar fi propus, când era minoră, să facă sex cu soția lui, iar el să privească

 

 

La înființare, ANABI a fost prezentată de autorități drept vehicul prin care Statul va valorifica bunurile inculpaților din dosarele penale în care se înregistrau mari prejudicii. Cea mai mare parte a activității ANABI este ocupată, însă, de vânzările cu miză mica: fierul vechi din curtea lui Gheorghe Dincă (ucigașul din Caracal), vin pentru oțet, role de tablă sau burlane de foraj petrolier, masă lemnoasă, haine sau capre.

La polul opus, ANABI a reușit sau încearcă să vândă fostul sediu al Institutului de Cercetări Alimentare, confiscat de la Dan Voiculescu în baza sentinței de condamnare la 10 ani de închisoare din 8 august 2014, mașini de lux (exemplu – un Lamborghini Aventador), un avion Cessna, monede virtuale și locomotive.

Rezultatele concrete sunt, mai degrabă, modeste: conform unei situații de la sfârșitul lui 2020, ANABI a obținut din licitațiile organizate în același an suma de 8,1 milioane lei. Totalul sumelor obținute de Agenție în activitatea de până acum a fost de 15,5 milioane lei.

Pe de altă parte, în evidența ANABI se află 771,4 milioane lei, sumă indisponibilizată în conturi bancare, soarta acestor bani urmând a fi decisă de judecători în cadrul proceselor penale ale deținătorilor. În acest moment, instituția are 42 de angajați.