ALERTĂ! Toți elevii din Capitală merg la școală!

0
32

Toți elevii din București, inclusiv cei din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a vor reveni cel mai probabil miercuri la școală, după ce Capitala a atins astăzi o rată a infectării cu noul coronavirus de sub 1 la mie, a declarat ministrul Educației pentru Edupedu.ro.

 

“Este posibil ca de miercuri să se meargă la școală, în funcție de decizia Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență. Noi am dat prin modificarea ordinului comun posibilitatea să se deschidă, dar asta nu înseamnă că e o obligativitate”, a precizat Cîmpeanu.

 

Scenariul verde pentru școli

 

Amintim că Bucureștiul a intrat astăzi, 17 mai 2021, în scenariul verde pentru școli: rata infectărilor cu noul coronavirus a scăzut în București sub pragul de 1 la mie.

Contactat de Edupedu.ro, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat că “dacă se publică diseară în Monitorul Oficial modificarea la ordinul comun, nu este logic să organizeze ședință CMBSU luni noaptea pentru a anunța deschiderea școlii de marți dimineață. Se va face, probabil, ședință la nivelul Municipiului București în cursul zilei de mâine, după ce vom avea și rata de infectare de mâine și vom avea o confirmare a trendului descendent“.