AcasăActualitateALERTĂ! Vânzarea celebrilor mici de pe Dealul Negru a fost oprită! S-au...

ALERTĂ! Vânzarea celebrilor mici de pe Dealul Negru a fost oprită! S-au dat amenzi grele

Activitatea a patru dintre restaurantele din zona Popasului Deduleşti, de pe Dealul Negru, cunoscute mai ales pentru micii pe care îi au în meniu, a fost oprită după un control al comisarilor Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, care au descoperit, printre altele, spaţii frigorifice neigienizate şi au oprit de la comercializare 78 de kilograme de produse alimentare.

”Echipe mixte de control ale Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Regiunea Sus-Muntenia Ploieşti, au întreprins o serie de acţiuni de verificare într-o zonă extrem de solicitată de consumatori – Deduleşti, judeţul Argeş. Controalele de pe Dealul Negru au făcut parte dintr-o campanie amplă, derulată în regiune, care a marcat Ziua Siguranţei Alimentare – sărbătorită pe 7 iunie”, anunţă ANPC, într-un comunicat intitulat ”Probleme mari cu micii de la Deduleşti”.

Acţiunea a fost coordonată pe teren inclusiv de Claudiu Dolot, preşedinte al instituţiei.

Au fost controlaţi 5 operatori economici, care îşi desfăşurau activitatea la popasul de la Deduleşti – cunoscuţi publicului larg pentru celebrii mici aflaţi la vânzare în această zonă -, la 4 dintre aceştia oprindu-se temporar prestarea serviciului de alimentaţie publică.

În urma verificărilor, au fost aplicate 5 amenzi contravenţionale, în valoare de 93.000 lei şi au fost oprite definitiv de la comercializare 78 kg de produse alimentare, în valoare de 2.360 lei.

Principalele abateri constatate de comisari au fost:

Comercializarea produselor fără indicarea gramajului acestora,

Utilizarea de spaţii frigorifice neigienizate,

Comercializarea unor produse fără elemente de identificare şi caracterizare

Nerespectarea condiţiilor de depozitare a produselor (ex. Nerespectarea temperaturii de păstrare indicate de producător)

Echipele mixte ale CRPC Ploieşti continuă acţiunile de control şi supraveghere a pieţei în regiune şi în zilele următoare.

Ultimele Articole