Alex Dima de la ”România, te iubesc!” a studiat teologia. ”Pe Dumnezeu l-am cunoscut în copilărie, la Denii și în Noaptea de Înviere”

0

Alex Dima de la ”România, te iubesc!” a studiat teologia. Cunoscutul reporter de investigații din România, realizatorul multor anchete jurnalistice de ecou național, s-a pregătit inițial să devină preot.

Alex Dima de la ”România, te iubesc!” are 45 ani și este tatăl unei fetițe care s-a născut odată cu debutul emisiunii de la Pro Tv în care reportajele sale au schimbat legi și sisteme. ”Pe Dumnezeu l-am cunoscut în copilărie când mă lua bunica la biserică, la Denii, și în Noaptea de Înviere. Mă culca pe niște preșuri, cocoțat pe un dulap și adormeam acolo. Sigur, mă trezeam la un moment dat în fum de tămâie și de lumânări, în cântări, vedeam sfinții pictați pe tavan și nu știam unde sunt. Dar pentru mine nu era deloc înspăimântător, deși ar părea așa. Apoi bunica mi-a dat o mică Biblie cu poze din care citeam întruna. Anii au trecut, iar când a venit vremea să intru la liceu, eu am zis că mă duc la Seminarul teologic. Și abia acolo am început să înțeleg lucrurile, pentru că acolo începi să înveți dogmatică”, a povestit Alex Dima despre anii când s-a perfecționat pentru a-L sluji pe Dumnezeu la Seminarul Teologic Liceal ortodox Chesarie Episcopul.

S-au aprobat două spectacole test în România. Vor fi acceptați numai vaccinați, fără mască obligatorie

Alex Dima de la ”România, te iubesc!”

Alex Dima de la ”România, te iubesc!” a studiat teologia.”De ce n-am devenit preot? Am considerat că e mai bine așa”

” Eram prin clasa a șaptea, nu știam la ce liceu să merg. Atunci a venit un nou preot în sat și am ajuns la el cu bunica, l-am cunoscut, apoi am mers în curtea seminarului din Buzău. Acolo, o clasă avea ora de muzică, un băiețel cânta. Aici vreau! Și așa am făcut seminarul. Apoi am terminat liceul și am venit la București la facultate. Drumul spre sutană s-a îndepărtat de mine”, sunt confesiunile lui Alex Dima de la ”România, te iubesc!”, care, în noaptea de Înviere va fi în direct, la Pro Tv de la Mitropolie. ”De ce n-am devenit preot? Am considerat că e mai bine așa. Să fii preot trebuie să fii lumina lumii. Cu preoția nu te joci. Nu este un job, este o misiune. Poate că am dat dovadă de lașitate, dar nu regret”, continuă Alex Dima care a predat religia în învățământ, timp de un an, la o școală în București.

La mulți ani, Florin Călinescu! Îndrăgitul actor împlinește azi 65 ani. Povestea vieții sale pare desprinsă dintr-un film