Alexandru Lulescu împlinește 89 de ani! Este cel mai bătrân actor român în activitate. ”Sunt bolnav. Sufăr de bună-dispoziție”

0
7

Alexandru Lulescu împlinește 89 de ani peste două luni, chiar de Ziua Copilului. Cadoul pe care și-l dorește cel mai în etate actor și cântăreț român în activitate este să urce iar pe scenă. 

Nea Lulu speră ca lucrurile să se îndrepte spre normalitate și să se întâlnească iar cu publicul său vitregit de voie bună din cauza pandemiei și problemelor sociale. Actorul ce ”bate” la ușa”Cărții Recordurilor”, cel ce a făcut decenii la rând un cuplet umoristic cu regretatul Nicu Constantin pe scena popularului Teatru de Revistă C. Tănase, a avut curajul să urce pe scenă și anul trecut, de două ori, în mica ”fereastră” pe care a oferit-o autoritățile (vara lui 2020) activităților artistice. Spectacolele ”Hai, zâmbește” și ”Lasă supărarea-n hol” s-au jucat la Grădina de vară din Parcul Herăstrău a teatrului pe care Alexandru Lulescu îl slujește de mai mult de o jumătate de secol.

Alexandru Lulescu scrie, la aproape 89 de ani scheciuri umoristice și face sport cu soția sa

 ”Râsul nu a făcut niciodată rău nimănui. Și vă spun cu mâna pe inimă, înainte de pandemie am văzut multe la viața mea. Veselia este asociată cu optimismul, esențial chiar și în cadrul elor de suferă de boli de inimă”, ne spune cu aceeași bună dispoziție marele artist al cărui secret al longevității sale este starea de veșnic pus pe șotii și glume. ”E drept, sunt un pic bolnav, sufăr de bună-dispoziție cronică”, se amuză neobositul maestru Lulu care, la etatea sa încă scrie momente comice, dar face și sport, soția sa fiind fostă profesoară de educație fizică.

Cândva celebrul Dj Rynno, astăzi sofer de autobuz public în Suedia 

Alexandru Lulescu împlinește 89 ani. Cea mai frumoasă aniversare a avut-o tot pe scenă, în urmă cu trei ani ”Am lăcrimat ca niciodată!”

Comediantul își aduce aminte de ultima mare aniversare a sa, în urmă cu doi ani, când a împlinit ”frageda vârstă de 87 ani” și a fost sărbătorit de Alexandru Arșinel ”Eram pe scenă, la Tănase și, când să închid monologul, îl închid cu orchestra. În loc să-mi dea intrarea melodiei de final, muzicienii mi-au cântat ”La multi ani!”. Au urcat pe scenă Arșinel, Vasile Muraru, toți colegii mei. Am lăcrimat ca niciodată! Mi-au făcut un tort personalizat cu Lulu. Dacă scria Lulescu trebuia sa fie tortul foarte mare Am avut parte de cea mai superbă clipă a vietii mele”, ne-a povestit artistul ce a făcut istorie în umorul românesc. Coleg de generație cu Puiu Călinescu, Jean Constantin, Strela Popescu și Dem Rădulescu, Alexandru Lulescu a jucat în mii de spectacole, în 20 de ani pe scenă alături de marele Nicu Constantin.

Axinte, chef în pandemie, de ziua sa! A fentat elegant regulile impuse de autoritățile române și și-a chemat invitații în Antalya