Incredibila poveste a Alinei Fierra, românca ce produce musicaluri în SUA. ”Am învățat să dansez într-o cămăruță rece, dansam să nu îngheț”

0
19

Aproape necunoscută în țara unde s-a lansat, Alina Fierra este o artistă ce a reușit imposibilul, depășindu-și cu mult limitele, pentru a trăi un vis greu de îndeplinit. Nu este milionară, așa cum traduc mulți visul american, dar concretizarea muncii sale, de producător, coregraf și protagonist în propriile spectacole muzicale, puse în scenă în multe cluburi de istorie pentru showbizz-ul adevărat, îi dă o satisfacție mult mai mare. Povestea Alinei Fierra este emoționantă, plină de momente triste, dar cu final fericit, amintind de filmele ce au făcut celebru locul care îi este casă, Hollywood.

Alina Fierra: ”Iarna dansam cu mama într-o garsonieră fără încălzire, să nu înghet”

”La 5 ani dansam cu mama seară de seară, într-o cămăruță mică, închiriată, fără încălzire, undeva în Reșița. Eram atât de înghețate de frig că, înainte să ne ducem la culcare, mama m-a învățat să dansez să ne încălzim. Dansam până transpiram și ne băgam sub plapumă îmbrățișate, la culcare. De atunci nu m-am mai putut opri din dans”, povestește Alina despre neajunsurile care au condus-o să-și descopere adevărata vocație, în viață.

Incredibila poveste a Alinei Fierra, românca ce produce musicaluri în SUA .”Nu stiu daca mai am curajul să mă mai întorc vreodată”

O traumă din copilărie, care era cât pe ce s-o coste viața sa și a mamei sale, faptul că un perete al casei s-a dărâmat peste ele le-a făcut să fugă departe de acel loc sărăcios, fericite că au scăpat cu viață. S-au mutat la București, unde Alina a început drumul său artistic. ”Primul meu spectacol a fost pe când aveam 5 ani, pe scena Teatrului Ion Creangă, în rolul lui Mary Poppins. Mai târziu mi-am luat atestatul de dansatoare, am fost în ultima trupă a respectabilei coregrafe Tatiana Botez. În perioada adolescenței am pus în scenă primul meu spectacol, a fost șansa să arăt de pot să creez, chiar și costumele. În țara visurilor mele, America, am plecat cu mama și două valize”, povestește Alina ce și-a lansat ultima piesă pe scena faimosului teatru RedCat (Walt Disney Concert Hall, în centrul Los Angeles-ului). ”Cum am ajuns în America, am mers direct la școală. Am o diplomă în business și am fost studentă la UCLA (University of California, Los Angeles), unde l-am cunoscut pe profesorul meu de producție muzicală. Mă trezesc la 4-5 dimineața să exersez și să prepar mâncarea și, în afara serilor când am spectacol, sunt în pat la 20-21.00 seara”, ne spune Alina Fierra, care ne povestește și cât de greu a fost să se afirme în Statele Unite.

Nuntă mare în showbiz! Liviu Vârciu s-a căsătorit cu Anda Călin

Nimic nu este ușor, dar nimic nu este imposibil. Dacă aștepți să fii ”descoperit” în America este o foarte mare greseală, o pierdere de timp. Trebuie să fii cum se spune aici, ”un pachet complet de calități”. Este important să ai talent, să arăți plăcut, să fii educat în aceea ce faci, ambițios, determinat, informat. Este important să știi ce vrei și să ai curajul să fii de neoprit”.

Alina locuiește din adolescență în Statele Unite însă nu i s-au șters din memorie momente frumoase din copilăria sa petrecută în România. ”Îmi aduc aminte de vacanțele de la țară și de bunici, de mirosul pâinii din cuptor, cozonacii, răsadurile de căpsuni și de zmeură, cireșii, pepenii, ploile torențiale și răcoroase, poveștile bunicii și poeziile lui Eminescu… Îmi vin lacrimile. Nu am mai fost în România de când am plecat. Iubesc România dar nu stiu daca mai am curajul să mă mai întorc vreodată”

Bombă! ASF închide CITY INSURANCE! Ce se întâmplă cu cei 3 milioane de clienți?