AcasăEconomieAlte trei vapoare cu cereale urmează să plece vineri din Ucraina, anunţă...

Alte trei vapoare cu cereale urmează să plece vineri din Ucraina, anunţă ministrul turc al Apărării Hulusi Akar

”Plecarea a trei vapoare este planificată mulţumită muncii intense a Centrului de Coordonare Comună”, a anunţat Hulusi Akar, fără să precizeze portul din care pleacă navele.

O primă încărcătură de cereale, exportată de către Ucraina după invazia rusă, la 24 februarie, a plecat din portul Odesa luni.

În urma unei prime inspecţii – efectuată de către experţi turci, ruşi şi ucraineni – în largul Istanbului, miercuri, cargoul şi-a continuat drumul către Liban.

Această inspecţie a marcat sfârşitul unei ”faze de testare” a operaţiunilor de implementare a Acordului de la Istanbul, semnat în iulie, împotriva unei crize alimentare mondiale, a subliniat miercuri secretariatul Centrului de Coordonare Comună (CCC).

Grain-loaded ship that left Ukraine under historic deal to anchor off coast of Istanbul on Tuesday for joint inspection, says Turkish National Defense Minister Hulusi Akar

— ANADOLU AGENCY (@anadoluagency)

Acest centru, cu sediul la Istanbul, supervizează exporturile de cereale ucrainene şi se asigură de o aplicare strictă a Acordului semnat la 22 iulie de Ucraina, Rusia, Turcia şi ONU.

Ultimele Articole