An greu și restanțe multe pentru coaliția PSD-ALDE care a lăsat pentru 2018 ce nu a putut face în 2017

Personalul din sănătate aștepta cel mai mult ziua de 1 ianuarie 2018 pentru că, potrivit programului de guvernare din această lună, un medic rezident din anul I ar fi trebuit să încaseze 1.200 de euro salariul brut, un medic specialist – 2.850 de euro, iar un medic primar 3.300 de euro.

Impozitul pe venit pentru medici ar fi trebuit să fie zero tot de la 1 ianuarie. Asistenții medicali ar fi trebuit să încaseze salarii dublate tot din această lună, însă Guvernul a amânat intrarea în vigoare a acestor măsuri.

 

Ce-i drept, salariile au crescut cu 25% pentru tot sectorul public, măsură anulată însă de trecerea contribuțiilor din sarcina angajatorului în cea a angajatului.

 

 

Începutul de an ar fi trebuit să vină și cu introducerea impozitului pe venitul global, dar din cauza criticilor venite chiar și din partea partenerilor de guveranre  în acest moment nu se mai vorbește deloc despre această măsură rămasă totuși în programul de guvernare pentru 2018.

 

 

Tot în acest an era prevăzută și scăderea cotei de TVA la 18%, măsură amânată pentru 2019 și, de asemenea, ar fi trebuit introdus impozit zero pentru veniturile mai mici de 2.000 de lei – măsură amânată de coaliția de guvernare.

 

 

Prin programul pentru transport pentru 2018 ar fi trebuit începute autostrăzi, construite drumuri noi și refăcuți sute de kilometri de cale ferată.

 

Pe lângă toate acestea, rămân și restanțele din 2017, cea mai mare fiind introducerea Legii pensiilor, amânată pentru 2018. Liderii coaliției de guvernare susțineau că aceasta este o lege extrem de complicată, așa că vor lucra și în acest an la forma ei.

 

 

Restante sunt și constiuirea Fondului Suveran de Investiții și Legea parteneriatului public-privat, amânate tot pentru 2018.

 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed