AcasăActualitateAnaliză: ROI-ul unei francize DogWash. De ce este o afacere atât de...

Analiză: ROI-ul unei francize DogWash. De ce este o afacere atât de profitabilă?

Nu este niciun secret faptul că românii sunt mari iubitori de animale de companie, în special de câini. De asemenea, nu este niciun secret faptul că orice deținător de câini este dispus să investească în îngrijirea și starea de bine a animalului său. Dacă ești antreprenor, sigur te-ai gândit măcar o dată cum să câștigi și tu o bucată din profiturile uriașe ale industriei produselor și serviciilor pentru animalele de companie. De aceea, astăzi analizăm ROI-ul unei francize DogWash și îți explicăm de ce este o afacere atât de profitabilă. Poate că aceasta este șansa pe care o așteptai?

Analiză: ROI-ul unei francize DogWash

Din experiența noastră și testele efectuate în mai multe puncte de amplasare a stațiilor de spălare pentru animale în regim self-service DogWash, am obținut următoarele estimări:

 • un client plătește o medie de 30 de lei pentru un ciclu complet de spălare a animalului: udare, șamponare, aplicare de balsam revitalizant, clătire și uscare;
 • toate aceste operațiuni durează între 10 și 15 minute;
 • costurile tale cu utilitățile și consumabilele pentru un ciclu de spălare sunt de 5-6 lei.

Așadar, rezultă un profit brut de aproximativ 24-25 lei pentru fiecare ciclu de spălare care durează 10-15 minute.

În caz că nu ai deja un spațiu și va trebui să plătești o chirie, pentru aproximativ 2 metri pătrați de teren nu vei plătinicăieri în țară mai mult de 150 de Euro. În general, prețurile pentru chiria unei astfel de bucăți de teren se învârt în jurul sumei de 75 Euro, însă vom face calculul cu tariful maxim de 150 Euro.

De asemenea, mai luăm în calcul plata taxelor la stat de 3% din încasări (în cazul în care vei avea un SRL nou fărăangajați). Dacă ai deja un SRL cu minimum un angajat, vei plăti doar 1% taxe la stat. Totuși, noi vom folosi în acest calcul cifra maximă de 3%.

Așadar:

Dacă vei avea un număr de 5 clienți pe zi, vei avea un profit brut aproximativ de 5 x 25 lei = 125 lei pe zi. Acest lucru înseamnă 875 lei pe săptămână, adică 3500 lei profit brut pe lună.

Din acești 3500 lei profit brut pe lună, vei plăti cel mult 750 lei chirie. Taxele maxime de 3% pentru cifra de afaceri realizată de 4200 lei (rulajul total pentru un profit brut de 3500 lei) vor fi de aproximativ 126 lei.

Așadar, din cei 3500 lei profit brut îți va rămâne un profit net la finalul lunii de aproximativ 2600 lei. Practic, vei obțineaproximativ 500 de Euro profit pe lună doar cu 5 clienți pe zi. Însă cine spune că vei avea doar 5 clienți pe zi? La fel de bine vei putea avea 30 sau 50 de clienți pe zi și, de ce nu, ai putea avea aparate DogWash instalate în diverse puncte, astfel încât să scalezi această afacere nelimitat.

Tot ce ai de făcut pentru acest profit net este să umpli din când în când rezervoarele pentru consumabilele necesare în timpul procesului de spălare. Nu îți trebuie angajați și nu trebuie să stea nimeni la locație non-stop. Este ca și cum ai avea un mic roboțel care lucrează constant pentru tine și îți aduce profit.

Astfel, investiția ta inițiala va putea fi recuperată într-un timp scurt de 6 până la 12 luni, în funcție de locație și de promovare. Vestea bună este că echipa DogWash îți oferă ajutor constant și gratuit pentru partea tehnică, de logistică și de promovare atunci când iei o franciză pentru un astfel de aparat.

Considerăm că o franciză DogWash are un ROI (Return on Investment) foarte bun și de aceea încurajăm antreprenorii săinvestească în această nișă. Momentul cel mai bun este chiar astăzi, înainte ca ai tăi competitori să acapareze piața.

Aparatul DogWash – o adiție premium pentru antreprenorii din zona petshop și pet health

 

Iar dacă deja ai un business în domeniul petshop sau pet health (cabinet veterinar, farmacie veterinară, salon cosmetic pentru animale etc.), aparatul DogWash este o adiție premium care îți va crește atât baza de clienți, cât și profiturile.

Este extrem de comod pentru un client să vină cu câinele la tine și să obțină produsele și serviciile dorite PLUS o băițărapidă pentru patruped. În acest mod, vei acapara clientela de la concurența ta și îți vei extinde ușor și rapid afacerea pe care deja o ai. Totul, cu un aparat DogWash achiziționat, fără bătăi de cap în plus și fără ca tu sau alt angajat să trebuiascăsă faceți ceva în plus!

De ce este franciza DogWash o afacere atât de profitabilă?

Ai posibilitatea să cumperi aparatul DogWash și să îl administrezi în regie proprie, însă poți și să iei o franciză DogWash, caz în care te ajutăm pas cu pas cu tot ce presupune deschiderea și administrarea business-ului.

Dacă te întrebi câți bani poți câștiga cu o franciză DogWash, ar trebui să iei în calcul următoarele aspecte:

 • stația ta DogWash va funcționa non-stop sau are un anumit program (impus de spațiul comercial în cadrul căruia vei funcționa)?
 • ce vad comercial ai în zonă (ești la periferie sau chiar între blocurile în care proprietarii de animale locuiesc)?
 • ce tip de promovare desfășori (ai anunțat pe rețelele sociale că s-a deschis un punct Dog Wash în zonă)?

Răspunsurile la aceste întrebări vor contura pragurile de câștig la care te poți aștepta cu o franciză DogWash. În orice caz, vei fi profitabil și vei avea un business pe care îl poți scala oricând.

Ca în cazul oricărui alt business, profitabilitatea maximă a unei francize DogWash provine din:

 • promovare intensivă,
 • reducerea pe cât posibil a cheltuielilor (fără a impacta calitatea serviciilor),
 • servicii excelente de suport clienți (în cazul tău, aparatul trebuie să funcționeze ireproșabil de fiecare dată).

Iar noi, echipa DogWash, îți oferim consultanță gratuită și ajutor logistic pentru toate aceste aspecte. De asemenea, îți garantăm funcționalitatea și fiabilitatea pe termen lung a aparatelor noastre, astfel încât clienții tăi să fie întotdeauna mulțumiți 100%. Faptul că suntem o companie românească ne ajută să fim alături de tine oricând, la un apel distanță, fărăsă aștepți zile întregi pentru un răspuns venit de la o firmă din afara țării.

Avantajele unei francize DogWash

Dacă alegi o franciză DogWash, vei beneficia de:

 • suportul permanent al unei echipe cu experiență în domeniul self-service pentru animale,
 • imaginea brandului nostru, deja cunoscut și apreciat în România,
 • afacerea proprie, însă fără a fi lăsat singur atunci când ai întrebări sau nelămuriri,
 • o afacere scalabilă la orice nivel dorești,
 • prețuri extrem de bune pentru consumabile (șampon universal pentru animale, șampon ecologic antiparazitar pentru câini, balsam pentru piele sănătoasă și blăniță lucioasă etc.),
 • suport tehnic și logistic în permanență,
 • training tehnic adecvat încă de la început,
 • integrarea într-o comunitate business axată pe schimbul de idei pentru creștere constantă a afacerilor aflate sub franciza DogWash.

Acesta este momentul perfect să iei și tu o franciză DogWash!

Aparatele DogWash pot fi instalate oriunde, în interior sau în exterior: în parcări, în curtea benzinăriilor, în cadrul spălătoriilor auto, pe spațiul magazinelor sau centrelor comerciale etc. În următorii ani, se preconizează că serviciul de spălare pentru animale self-service va fi la fel de popular precum serviciul self-service pentru spălarea mașinilor.

Ia o franciză DogWash și fii primul de pe piața locală sau zonală care deschide un astfel de punct! În acest fel, vei avea vad comercial garantat și îți vei crea o bază loială de clienți. Cel mai bun moment este chiar astăzi, ca să nu îți pară răumâine că nu ai profitat de această oportunitate de business.

Ultimele Articole