AcasăActualitate5 moduri prin care poți folosi granitul în amenajarea casei tale

5 moduri prin care poți folosi granitul în amenajarea casei tale

Dacă anotimpul cald te inspiră și vrei să pornești un amplu proiect de amenajare, atunci ai ajuns în locul potrivit. Un prim pas pe care ar trebui să-l faci este să-ți îndrepți atenția către piatra naturală. Aceasta poate oferi un aspect deosebit locuinței tale. Îmbinând naturalețea cu luxul, piatra este un material ce nu se va demoda odată cu trecerea timpului.

Și pentru că rezistența este un criteriu important pentru tine, noi îți propunem să te orientezi către placi din granit. Pe piață există o diversitate de modele și culori, potrivite atât în spațiile închise, cât și în exterior. Iată 5 moduri prin care poți folosi și tu granitul în amenajarea locuinței:

Îmbracă pardoseala în granit

Principalul avantaj al granitului este că nu se zgârie ușor, ceea ce îl face un material potrivit pentru placarea pardoselilor. De aceea, îl poți folosi atât în spații cu trafic restrâns, precum băile, cât și în cele ample, precum terasele, holurile sau chiar livingul. La nivel cromatic, acest material îți oferă posibilitatea de a alege modelul potrivit dintr-o paletă diversificată de culori. Sfatul nostru ar fi să te axezi pe nuanțe neutre, precum, bej, crem sau maro, dar și pentru alb sau negru. În acest fel, vei obține un aspect elegant și, în plus, nu o să-ți faci griji în privința asorteului dintre mobiler, perdele și pardoseală.

Treptele și contratreptele pot avea un aspect deosebit cu ajutorul granitului

O altă modalitate prin care poți integra granitul în proiectul tău de amenajare este placarea treptelor și contratreptelor. Știi deja că acest material este foarte rezistent, ceea ce înseamnă că poate susține o greutate destul de mare. În plus, aici te poți juca puțin cu paleta cromatică, optând pentru combinația dintre două culori. De exemplu, poți lucra cu granit închis pentru trepte si granit deschis pentru contratrepte. Și ca fun fact, designerii de interior recomandă chiar și nuanțele de roșu și roz.

Folosește peretele accent în proiectul tău de amenajare

Tot mai multe proiecte de amenajare includ ideea de perete accent. În acest fel, poți folosi și tu granitul, însă va trebui să ai grijă să folosești un adeziv potrivit. De asemenea, plăcile pentru pereți sunt mult mai subțiri față de cele folosite pentru pardoseală.

Ce părere ai despre glafurile din granit?

Poți folosit granitul și pentru glafurile interioare sau exterioare. Dacă iubești florile, trebuie să-ți reamintim că acest material este foarte rezistent, ceea ce înseamnă că poate susține toate ghivecele cu ușurință.

Alege blaturile din granit

Pe lângă rezistență, granitul are și un alt principal avantaj: nu permite acumularea microbilor și bacteriilor. Din acest motiv, este ideal pentru blaturile din bucătărie și baie.

Așadar, granitul poate deveni sursa ta de inspirație în crearea spațiului potrivit pentru tine și familia ta. Sunt numeroase modalități prin care poți integra acest material în proiectul de amenajare și, în plus, nu trebuie să-ți faci griji în privința modului de întreținere. În general, piatra naturală se curăță destul de ușor, mai ales dacă optezi pentru soluții speciale. Pe piață există numeroase mărci care se ocupă cu furnizarea și comercializarea acestor produse, care nu sunt deloc costisitoare.

Sursă foto: Canva

https://www.canva.com/photos/MAEgElGV5ww-granite-top-kitchen-counter/

https://www.canva.com/photos/MAD9Ww8lIcI-room-interior-with-marble-and-granite-accents/

Ultimele Articole