Una din legendele muzicii ușoare, Andrei Storoja s-a stins din viață la New York. A fost membru al grupului Amor

0
225

S-a stins din viață Andrei Storoja, una din legendele muzicii ușoare. Inima chitaristului și compozitorului a încetat să mai bată, după ce muzicianul a suferit o delicată operație pe cord la spital din New York.

Membru al singurului grup românesc din Statele Unite ale Americii, Amor, muzicianul ale cărui rădăcini muzicale sunt din Basarabia, și-a mutat activitatea peste ocean în urmă cu 20 de ani, unde și-a continuat prodigioasa sa carieră muzicală.

Membru în anii ’80 al grupului Noroc (cea mai longevivă formație pop din Republica Moldova, cu jumătate de secol de activitate), Andrei Storoja și-a continuat cariera de Victor Cocieru și Igor Meșcoi, în trupa lor, Amor, o altă titulatură muzicală cu lungă activitate.

La doar 20 de ani, fiica Andreei Esca și-a luat casă de 200.000 de euro. 

Formatia Amor (Andrei Storoja-centru)

Doliu în muzica ușoară! Andrei Storoja s-a stins din viață la New York. A fost membru al grupului Amor

Cei trei au devenit ”sufletul” petrecerilor românești și basarabene din New York, animând toate evenimentele din sânul comunității vorbitoare de limba română. Amor sunt rezidenți în singurul și cel mai mare restaurant tradițional din cosmopolita metropolă americană, Romanian Garden. În lunga sa carieră, Andrei Storoja a acompaniat mai toate marile nume ale muzicii românești ce au cântat la New York, amintim.

”A plecat pe un drum fără întoarcere și ne-a lăsat pe toti triști. Dumnezeu să-l odihneasă în pace pe bunul nostru prieten si coleg din trupa Amor, Andrei Storoja”, este mesajul colegii săi din trupa Amor.

Filmul ”Imaculat”, succes românesc la Festivalul de Film de la Veneția. A fost recompensat cu două premii