x


  • EUR
    4.8732
    USD
    4.1013
string(6) "europa"

Angela Merkel reacționează după uciderea lui George Floyd: Societatea americană este foarte polarizată

Cancelarul german Angela Merkel a reacționat joi, la câteva zile după uciderea afro-americanului George Floyd de de către poliţişti.

Autor: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 04.06.2020, 21:43

Angela Merkel consideră că această întâmplare este „un lucru teribil” și totodată, precieaz ă că “societate americană foarte polarizată”, informează AFP, citată de news.ro.

“Această crimă a lui George Floyd este un lucru teribil. Rasismul este un lucru teribil. Societatea americană este foarte polarizată”, a deplâns cancelarul la postul public ZDF.

“Rasismul a existat întotdeauna. Şi din nefericire, este şi cazul aici (în Germania)”, a adăugat Angela Merkel, care a afirmat că “speră” ca manifestaţiile să rămână “paşnice” în Statele Unite.

În prezent, cei patru poliţişti care l-au arestat pe George Floyd la Minneapolis sunt inculpaţi şi moartea sa a fost clasificată din nou drept “crimă”, aşa cum au cerut sute de mii de americani care protestează de săptămâna trecută, au anunţat miercuri autorităţile.

Întrebată despre preşedintele Donald Trump, Merkel, la putere din 2005, a răspuns că în ceea ce o priveşte, “exigenţele sale în politică au fost întotdeauna de a încerca să unească oamenii, de a-i reconcilia”.

“Cred că stilul politic (al preşedintelui Trump) este foarte controversat”, a adăugat Merkel, care va părăsi Cancelaria în 2021.

“Eu lucrez cu toţi preşedinţii aleşi din lumea întreagă. Şi bineînţeles cu preşedintele american. Tot ce pot să fac este să sper că vom putea lucra împreună”, a adăugat ea.