Animalele de la ZOO vor fi sacrificate? Decizie de ultimă oră

Doi parlamentari PNL au depus un proiect de modificare a legii grădinilor zoologice şi acvariilor publice, pentru a include un amendament care permite sacrificarea animalelor „în surplus” din grădinile zoologice.

Conform proiectului inițiat de Calotă Florică Ică și Maria Stoian, deputați PNL de Teleorman, Legea Grădinilor zoologice și acvariilor publice nr. 191/2002 va fi modificată pentru a include amendamentul 12-1: „Surplusul prevăzut la art.12 alin.(2) lit.b) poate fi folosit pentru popularea/repopularea complexurilor de vânătoare, manejurilor si circurilor sau vândut pentru sacrificare unităților autorizate în acest sens”.

Căutăm 10 copii cu inițiativă și idei de afaceri. Aplică acum pentru o bursă pentru copilul tău prin VERTIK Junior

Este vorba despre „surplusul de exemplare din speciile sălbatice provenite din înmulțirea in captivitate, pentru care condițiile de păstrare în grădinile zoologice nu mai sunt conforme, fiind refuzat în scris transferul acestora la alte unități similare”.

Potrivit ziare.com, cei doi parlamentari motivează, în expunerea de motive a proiectului, că animalele se înmulțesc în captivitate și „trăiesc în condiții de stres și presiune”.

Cei doi liberali spun că posibilitatea de a vinde animalele sălbatice ar asigura grădinilor zoologice „efecte pozitive asupra animalelor rămase” și asupra activității economice a grădinilor zoologice.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed