x


  • EUR
    4.8736
    USD
    4.1619
string(6) "europa"

Anunț major pentru românii care vor să călătorească în această țară! Se dau amenzi mari. Care sunt zonele de risc din România

Vești proaste pentru românii care vor să călătoreasc în Germania în următoarea perioadă.

Autor: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 10.09.2020, 17:31

Potrivit MAE, autoritățile germane au actualizat lista cu zonele de risc din România. Astfel, de astăzi, și judeţul Iași a fost inclus pe lista zonelor de risc, iar Buzău, Galați și Vrancea au fost retrase de pe această listă.

Alături de București, 11 județe din România sunt pe lista neagră a Germaniei, cea a zonelor de risc: Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, Dâmbovița, Iași, Ilfov, Prahova, Vaslui, Vâlcea.

De asemenea, dacă intrați în Germania din zonele de risc, sunteți obligați să completați un formular de debarcare, Public Health Passenger Locator Form.

În plus, toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră în Germania după ce s-au aflat într-una din ”zonele de risc”, oricând în ultimele 14 zile înainte de sosire sunt obligate să efectueze autoizolarea la domiciliu sau în alte spații de cazare adecvate pentru o perioadă de 14 zile de la sosire.

De la această obligativitate există două excepții: prima excepție se aplică în cazul persoanelor care prezintă un test biologic molecular pentru COVID-19 cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 48 de ore anterior intrării în Germania, printr-un certificat medical tradus în limbile germană sau engleză care trebuie păstrat cel puțin 14 zile după intrare. Cea de-a doua excepție se aplică persoanelor care pot să efectueze testul în cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul Germaniei, cu obligația de a respecta strict autoizolarea la domiciliu până la comunicarea rezultatului negativ al testării, conform Mediafax.

Testarea se poate face gratuit direct pe aeroport, la medicul de familie ori la autoritățile locale de sănătate, mai multe informații putând fi obținute la linia telefonică dedicată 116.117.

Dacă persoanele în cauză prezintă simptome specifice COVID-19, excepțiile enunțate mai sus nu se mai aplică. În acest caz, devine obligatorie efectuarea perioadei complete de autoizolare chiar dacă prezintă testul negativ efectuat cu cel mult 48 de ore anterior intrării în Republica Federală Germania sau dacă îl efectuează în cel mult 72 ore de la intrarea pe teritoriul german și rezultatul acestuia este negativ.

Tranzitarea teritoriului german nu este condiționată de obligațiile mai sus-menționate. În timpul tranzitului, este necesară evitarea oricărui contact strâns cu alte persoane și respectarea măsurilor specifice de protecție (distanțare socială, igienă, mască), fiind permise scurte opriri pentru procurarea de alimente sau combustibil, însă nu și cele de tip turistic, vizite ș.a..

În cazul neîndeplinirii obligațiilor aferente testării, respectării măsurii autoizolării sau a condițiilor de tranzit, autoritățile germane pot aplica sancțiuni în valoare de până la 25.000 EUR.