x


  • EUR
    4.8743
    USD
    4.0259
string(14) "moneyamppeople"

Artiștii ajutați de stat în starea de urgență trebuie să dea înapoi aproape jumătate din indeminzația primită

Artiștii independendenți care au cerut ajutorul statului în starea de urgență și perioada următoare, trebuie să dea înapoi aproape jumătate din indemnizația primită, circa 41,4 %.

Autor: Florian Gheorghe | Sursa: Money.ro | Publicat: 06.01.2021, 10:40

Persoanele cu activități blocate din cauza restricțiilor sociale impuse de statul român în contextul pandemiei, au primit circa 75% din salariul brut pe economie. Ajutorul a fost acordat în baza solicitărilor, în primăvara anului trecut, în lunile aprilie și mai. În perioada solicitărilor, Ministerul Muncii din acea perioadă le-a adus la cunoștință solicitanților, în mare parte artiști care și-au desfășurat activitatea în calitate de persoane fizice, că va trebui să returneze taxele și impozitele pe suma respectivă, care depășea cu puțin 4000 lei.

Cătălin Bota, cândva solist în Autentic, a ”îngropat” celebritatea pentru a fi fotograf în Las Vegas

Impozitul pe sumele datorate bugetului de stat, CAS și CASS, cumulate, taxe ce ajung la circa 41,4% din valoarea indemnizației brute trebuie achitat pînă în luma martie a.c.

Cum restricțiile continuă și datornicii  sunt încă în imposibilitatea de a-și exercita munca din cauza interdicțiilor care continuă, pentru aceste categorii independente defavorizate, guvernul nu a luat în calcul o nouă reeșalonare. Există o petiție online semnată de peste 1000 de persoane, care atrage atenția asupra situației în care se află artiștii independenți.

Vedetele care au cerut ajutor de la Guvern în pandemie postează acum poze din destinații exotice