x


  • EUR
    4.8743
    USD
    4.0259
string(14) "moneyamppeople"

Artiștii basarabenii sărbătoresc azi Crăciunul! Irina Rimes, Anna Lesko, Ianna Novac și Radu Sârbu iau masa în familie

După mesele de Crăciun și Revelion românii sunt cu multe kilograme în plus și sătui de distracție. Însă pentru basarabeni, care până ieri au postit, aceștia sărbătoresc astăzi Crăciunul pe rit vechi.

Autor: Florian Gheorghe | Sursa: Money.ro | Publicat: 07.01.2021, 11:25

De asemenea, conform calendarului Iulian, creștinii ortodocși de rit vechi sărbătoresc trecerea în noul an în noaptea de 13 spre 14 ianuarie.

Pentru artiștii moldoveni, stabiliți în România, adaptarea lor a venit natural, ba cu un surplus de distracție, căci au șansa să sărbătorească de două ori.

La origine basarabeancă, Ianna Novac ia o porție dublă de distracție căci sărbătorește Crăciunul de două ori – pe rit vechi și nou.”La noi, basarabenii, ne facem cadouri și de Crăciun, și de Revelion. De când m-am mutat în România, sărbătoresc și după tradiția veche și cea nouă. Nu strică nici o sărbătoare în viața noastră. Deja fetița noastră se pregătește iar de Revelion iar brandul nu a dispărut din casa noastră. Avem parte de multă, multă distracție și mese pline. De aceea sunt bune și sărbătorile pe rit vechi”, susține soprana.

Emisiunea lui Capatos, scoasă din grila Antena1 după 14 ani! Show-ul nu se mai găsește în programul postului

În schimb fostul membru component al trupei O-Zone, Radu Sârbu, de asemenea moldovean, nu mai serbează de mult în tradiția înaintașilor săi. ”În copilărie sărbătoream la bunicii mei, în stil vechi însă acum petrecem în noul stil. Dacă am timp necesar în perioada începutului de an, nu ratez să merg la rude, de Crăciunul vechi, sărbătoresc și cu ei.”

Ortodoxă de rit vechi, solista cu origini , Anna Lesko serbează Crăciunul cele două surori ale sale, care au venit special în București pentru marea sărbătoare creștină, Nașterea Mântuitorului.

Și Irina Rimes sărbătorește de două ori. ”Cumva, am două Crăciunuri, pe care le petrec cu două familii: cu bandul meu pe 25 și cu părinții și fratele azi”

Regina Elisabeta a II-a împlinește 95 de ani.