x


  • EUR
    4.8743
    USD
    4.0259
string(14) "moneyamppeople"

Regina Elisabeta a II-a împlinește 95 de ani. Din cauza coronavirusului, tradiționala paradă militară de ziua sa, nu va fi publică

Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord împlineşte anul acesta 95 de ani. Din cauza situației pandemice, ”Trooping the Color” (Salutul culorilor), parade ce marchează ziua sa de naștere, nu va fi una obișnuită pentru supușii săi.

Autor: Florian Gheorghe | Sursa: Money.ro | Publicat: 07.01.2021, 10:21

Dacă anul trecut a fost prima oară din 1895 când ceremonia nu a avut loc la Londra ci în curtea Castelului Windsor, anul acesta s-ar putea ”să nu aibă loc în forma sa tradițională”.

Cei 252 de ani de tradiție au fost întrerupți anul trecut, când pentru prima oară nu a mai avut loc faimoasa paradă publică ocazionată de ziua reginei Marii Britanii. Pe 2020, ”Trooping the Color” a fost singurul eveniment la care Majestatea Sa a participat după decizia din martie de a se retragere la Castelul Windsor alături de soțul său, Prințul Filip, și de a-și anula toate ieșirile publice din cauza coronavirusului.

Regina Elisabeta a II-a este născută pe data de 21 aprilie 1926, dar ziua de naștere este serbată în mod public în luna iunie prin ceremonia Trooping the Colour , datorită vremii prielnice. Luna iunie a fost aleasă de către Regele George al II-lea în anul 1748, acesta dorind ca totul să fie favorabil defilării trupelor britanice. În contextul pandemiei de coronavirus cu care se confruntă Marea Britanie în acest moment, Regina Elisabeta a II-a nu a anunţat festivităţile pentru aniversarea sa, dar sunt planificate sărbători, între 5-12 iunie a.c.

Emisiunea lui Capatos, scoasă din grila Antena1 după 14 ani! Show-ul nu se mai găsește în programul postului

Ceremonia Trooping the Colour are legătură cu tradiția militară britanică. În momentul în care aveau loc pregătirile pentru război, soldaților le erau prezentate steagurile și culorile regimentelor astfel încât să poată fi recunoscute pe câmpul de luptă. Cu ocazia aniversării suveranei, vor fi puse în circulaţie o monedă cu valoarea de cinci lire sterline. Pe aceasta este gravată monograma regală „EIIR”, dar şi expresia „my heart and my devotion” („inima şi devotamentul meu”), referinţă la celebrul discurs de Crăciun din 1957 al suveranei, primul transmis la televizor.

VIDEO Mihai Neșu a mâncat singur după 10 ani! Imagini incredibile și emoționante din viața lui