Aurul, din ce în ce mai greu de găsit

Aurul e greu de găsit

Industria minieră a aurului se luptă să susţină creşterea producţiei, deoarece depozitele de metal galben devin mai greu de găsit, potrivit Consiliului Mondial al Aurului.

„Am văzut o producţie minieră record în primul trimestru din 2024, cu o creştere de 4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Dar imaginea de ansamblu este, cred, că producţia mină a atins, efectiv un platou, în jurul cele din 2016, 2018 şi nu am văzut nicio creştere de atunci”, a spus John Reade, strateg şef de piaţă la WGC.

Conform datelor Asociaţiei Internaţionale pentru Comerţ, producţia minelor a crescut cu doar 0,5% în 2023, comparativ cu un an în urmă. În 2022, creşterea a fost de 1,35%, cu un an înainte a fost de 2,7%, în timp ce în 2020, producţia globală de aur a înregistrat prima scădere dintr-un deceniu, scăzând cu 1%.

Noile zăcăminte de aur devin din ce în ce mai greu de găsit în întreaga lume, deoarece multe zone posibile au fost deja explorate, potrivit specialiștilor.

Exploatarea aurului pe scară largă necesită un capital intensiv şi necesită o explorare şi o dezvoltare semnificativă, fiind nevoie în medie de 10 până la 20 de ani înainte ca o mină să fie gata pentru producţie, potrivit WGC.

Chiar şi în timpul procesului de explorare, probabilitatea ca o descoperire să progreseze în dezvoltarea unei mine este scăzută, doar aproximativ 10% din descoperirile de aur la nivel mondial conţin suficient metal pentru a justifica exploatarea minieră.

Până în prezent, au fost extrase aproximativ 187.000 de tone metrice de aur, majoritatea provenind din China, Africa de Sud şi Australia.

Rezervele de aur care pot fi excavate sunt estimate la aproximativ 57.000 de tone, conform United States Geological Survey.

„Devine din ce în ce mai greu să găseşti aur, să obţii permise, să-l finanţezi şi să-l operezi”, a transmis Reade.

Preţurile aurului iau o pauză după ce au atins niveluri record în ultimele luni, susţinute de cererea puternică, condusă de China. Aurul spot este tranzacţionat în prezent la 2.294,3 USD pe uncie.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed