Băncile din Rusia deschid sucursale în regiunile anexate din Ucraina

Băncile din Rusia au anunțat!

Cele mai mari două bănci din Rusia se așteaptă să deschidă în iulie sucursale şi birouri în regiunile Ucrainei pe care Moscova a pretins că le-a anexat în 2022, au anunţat marţi şefii Sberbank şi VTB, transmite agenția Reuters.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a trecut la anexarea regiunilor Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporijia din Ucraina în septembrie 2022, în urma a ceea ce Ucraina a declarat că sunt referendumuri false.

Mişcarea a fost condamnată de multe ţări ca fiind ilegală. Forţele ruse controlează doar parţial cele patru regiuni.

Promsviazbank, deţinută de stat, care s-a concentrat pe angajaţii de stat şi pe sectorul apărării de când a fost salvată de banca centrală în 2017, a deschis deja sucursale în cele patru regiuni, deoarece Rusia îşi propune să ofere civililor şi soldaţilor credite şi servicii bancare ieftine.

„În termen de o lună şi jumătate, primele noastre 16 sucursale ar trebui să se deschidă acolo. Aşa că vom fi prezenţi pe întreg teritoriul ţării”, a declarat marţi CEO-ul Sberbank, German Gref, în camera superioară a parlamentului rus.

VTB, a doua mare bancă din Rusia, va deschide două birouri în Lugansk în iulie şi intenţionează să înceapă să deservească clienţii din Doneţk şi oraşul-port Mariupol din regiunea Doneţk până la sfârşitul anului, a declarat marţi CEO-ul Andrei Kostin. Filialele VTB de acolo vor deservi clienţii persoanhe fizice şi întreprinderile mici şi mijlocii.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed