Banii pe care îi plătesc românii pe chirie, în funcție de oraș. Piața este în creștere continuă


A deveni proprietar în România este pentru mulți un vis cu șanse reduse de realizare, din cauza creșterii nejustificate a prețurilor apartamentelor și caselor. Această situație a condus la o creștere a numărului de persoane care optează pentru închiriere. Cu toate acestea, și costurile chiriilor au înregistrat o creștere semnificativă în ultimii doi ani.

Imobiliare.ro a efectuat o analiză relevantă privind proporția salariului consumată de chirie, în funcție de zona de locuință.

Cluj-Napoca se remarcă prin cele mai mari chirie lunare, cu o medie de 2.609 lei, în timp ce salariul mediu este de aproximativ 5.766 de lei. Astfel, clujenii alocă 45% din venitul lunar pentru chirie.

Brașovul ocupă și el un loc fruntaș în această privință. Chiria lunară medie este de 2.380 de lei, iar salariul mediu se ridică la 4.588 de lei. Brașovenii cheltuiesc astfel 52% din venitul lunar pe chirie.

În Iași, aproape jumătate din salariu este direcționat către chirie, având o medie lunară de 1.988 de lei pentru chirie, în comparație cu un salariu mediu de 4.704 de lei.

În București, unde salariile sunt mai mari, ajungând la 6.136 de lei, costul mediu al chiriei este de 2.485 de lei pe lună.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed