Băsescu a început cursuri pentru reconfirmarea brevetului de comandant de navă

Potrivit directorului general al CERONAV, Ovidiu Cupşa, Traian Băsescu a început, luni, cursurile de reconfirmare a brevetului, pe care le face la vila de protocol de la Neptun.

 

„Este într-un program de pregătire personală, începând de luni, instructorul desemnat să conducă programul deplasându-se la locaţia solicitată de cursant (vila de protocol de la Neptun – n.r.). Există o asemenea procedură”, a declarat Ovidiu Cupşa.

 

El a mai spus că după ce termină programul de pregătire personală, „probabil la sfârşitul săptămânii viitoare”, Traian Băsescu urmează să îşi dea competenţele pe simulator, la centru.

 

Ovidiu Cupşa a precizat că preşedintele a solicitat program personal de urgenţă pentru reconfirmare şi a achitat 2.300 de lei, faţă de tariful obişnuit de 1.500 de lei, iar cursul va dura aproximativ două săptămâni, în loc de cinci zile cât este în mod normal.

 

Directorul CERONAV a mai spus că reconfirmarea brevetului de comandant nu-i va da dreptul preşedintelui să navigheze, în acest sens fiind necesară şi efectuarea cursurilor IMO.

 

Preşedintele Traian Băsescu a urmat cursurile de reconfirmare a brevetului de comandant în august 2007, tot la CERONAV, iar acestea au expirat în august 2012.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed