AcasăEconomieBiden anunţă că vrea să rivalizeze cu ”noile drumuri ale mătăsii” ale...

Biden anunţă că vrea să rivalizeze cu ”noile drumuri ale mătăsii” ale Beijingului; el a evocat această iniţiativă într-o convorbire cu Boris Johnson, însă Londra nu o menţionează

Această iniţiativă a fost evocată într-o convorbire la telefon cu premierul britanic Boris Johnson, vineri, precizează Biden.

”Am vorbit despre China şi despre competiţia în care s-a angajat prin noile drumuri ale mătăsii”, declară el.

”I-am sugerat să lansăm, în mare, o iniţiativă asemănătoare a statelor democratice, pentru a ajuta populaţia din lume care are nevoie de ajutor”, spune şeful statului american.

Londra nu a menţionat această iniţiativă în sumarul conversaţiei celor doi lideri.

Însă a anunţat că cei doi au evocat ”o acţiune semnificativă” în vederea impunerii unor sancţiuni ”celor care încalcă drepturile omului” musulmanilor uiguri în Xinjiang.

Potrivit unor studii publicate de către un institut american şi unul asutralian, respinse de către Beijing, cel puţin un milion de uiguri au fost internaţi în ”lagăre” în Xinjiang, iar unii dintre ei au fost supuţi unei ”munciforţate”, pe câmpuri de bumbac.

Washingtonul denunţă reprimarea acestei minorităţi etnice drept un ”genocid”.

Uniunea Europeană (UE), Regatul Unit, Canada şi Statele Unite au impus sancţiuni coordonate mai multor oficiali politici şi economici din această regiune situată în nord-vestul Chinei.

Beijingul, care denunţă un amest în afacerile sale interne, a impus, la rândul său, prin retorsiune sancţiuni unor personalităţi britanice şi europene şi mai multor mărci străine.

Ultimele Articole